Sapte greseli capitale in dragoste

Miercuri, 04 Februarie 2009, ora 20:29
8853 citiri
Sapte greseli capitale in dragoste
Foto: iVillage

Specialistii si consilierii in psihologie sexuala afirma ca in relatiile de dragoste exista cateva lucruri care nu trebuie facute niciodata, chiar daca cu totii le facem mai devreme sau mai tarziu, intr-un fel sau altul.

Psihologii afirma ca intre lucrurile pe care ar trebui sa nu le facem niciodata, sapte dintre acestea sunt cele mai importante a fi evitate, informeaza publicatia online iVillage, citand studiul "Sex with Your Ex".

1. Sa nu faci niciodata sex cu fostul (fosta) iubit, sot, prieten, partener, amic. Acest lucru va reaprinde cu siguranta sentimente ascunse sau uitate care te vor surprinde. Incercati sa luptati cu aceste sentimente, inainte de a "pica" in greseala si a reveni din nou in pat cu "fostul", chiar daca aveti senzatia ca v-ati indragostit din nou.

Nu uitati, mai ales, motivele pentru care v-ati despartit initial de persoana respectiva. Natura umana are tendinta de a uita mereu lucrurile urate si a pastra doar amintirile frumoase legate de o persoana.

2. Nu lasati partenerul sa va pastreze fotografiile in care apareti in ipostaze sexy sau porno. Chiar daca Mama Natura a vrut sa fim cu totii goi, societatea civilizata are alta parere, iar faptul ca cineva detine fotografii care pot deveni la un moment dat compromitatoare, este un lucru care trebuie neaparat evitat.

3. Nu folositi niciodata toaleta in fata partenerului dumneavoastra. Unele cupluri cred ca este bine sa faci si sa spui orice in fata celuilalt partener, chiar daca nu intotdeauna este vorba despre lucruri frumoase.

Pe de o parte este adevarat ca odata cu apropierea care survine intr-o relatie vine si o deschidere si o usurinta de a face unele lucruri impreuna, pe care poate nici nu visati le faceti alaturi sau in fata partenerului cum ar fi sa-ti folosesti perna electrica pentru a-ti alina durerile mentruale, sa iti ridici chilotii sau sa-ti storci un cos, de exemplu.

Cu toate acestea, oamenii au cazut de acord ca trebuie sa existe si niste limite in aceasta apropiere. Iar acesta limita, cu siguranta, ar putea fi trasata in dreptul folosirii toaletei...

4. Niciodata sa nu ii scrii "fostului" o scrisoare in care sa ii arati ceea ce simti "cu adevarat". Atunci cand te desparti de cineva se presupune ca trebuie sa mergi mai departe, insa a-i scrie, a-ti deschide inima in fata lui, din nou, te va impiedica sa treci peste aceasta legatura. Scrisoare te va face vulnerabil la si mai multa durere si, probabil, vei fi prins intr-un carusel de sentimente contradictorii.

5. Nu imitati niciodata orgasmul in fata partenerului. Chiar daca sunteti tentati sa credeti ca acest gest este unul lipsit de egoism si ca astfel il veti ajuta pe celalalt, prin aceasta practica nu veti face decat sa ii creati partenerului o falsa impresie buna despre el. In plus, astfel riscati sa pierdeti chiar propria implinire sexuala.

Astfel, va inselati propriul corp si propriile asteptari. In afara de acesta, in viitor, va fi si mai greu sa ajungeti cu adevarat la orgasm cu acelasi partener, deoarece acesta nu va incerca sa se comporte niciodata mai bine si mai atent, stiind ca sunteti oricum satisfacuta.

6. Nu renuntati niciodata la prietenele pe care le aveti pentru un barbat. Prietenele la care veti renunta astfel nu va vor mai privi niciodata cu aceeasi ochi ca si inainte.

7. Nu pastrati niciodata numarul "fostului" in telefon. Primul lucru pe care trebuie sa il faceti dupa ce va despartiti de un partener este sa ii stergeti numerele de telefon din agenda, din memoria aparatului si din toate locurile in care ar mai putea ramane "pastrat".

Studiile au demonstrat ca pentru multe persoane a sterge numerele de telefon ale "fostului" reprezinta un pas important inainte in incercarea a trece mai departe peste acea fosta relatie.

Iarina Dumitrescu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#psihologi in sexualitate, #probleme de cuplu, #experti in sex, #lucruri de nefacut , #sexy