Secretele sex-appeal-ului

Joi, 15 Ianuarie 2009, ora 23:10
12122 citiri
Secretele sex-appeal-ului
Foto: Enotalone.com

Sex-appeal-ul, sau puterea de a atrage, exista in fiecare dintre noi, dar unii isi folosesc aceste trasaturi din plin, in timp ce altii le scot la iveala doar atunci cand cred ca este nevoie.

Celebrul sexolog american Tracey Cox a dezvaluit pentru Enotalone.com cateva secrete ale sex-appeal-ului, care au la baza atitudinea corecta si increzatoare fata de propria persoana.

Simetria

Un trup simetric este atractiv si va atrage privirile tuturor. Un look puternic este cel care se asotreaza din toate punctele de vedere.

Ochii, sanii, organele genitale, mainile si picioarele, daca sunt intr-o simetrie si armonie perfecta, rezultatul este un intreg atragator, este de parere Tracey Cox.

Ea crede ca, oricat de multe defecte corporale ar avea cineva, fie ca este prea slab, prea gras, inalt sau scund, atata timp cat toate defectele sunt la fel, armonizate, persoana respectiva poate fi considerata atractiva.

Astfel, moda cerceilor sau a pantofilor diferiti trebuie evitata pentru ca nu este o dovada a originalitatii ci, dimpotriva, a lipsei de armonie corporala si implicit de identitate.

Fertilitatea

Mancatul unei banane sau rujul rosu pe buze sunt imagini pe care unii oameni le asociaza, in mod inconstient cu sexul. In acelasi mod, o fata "fertila" este frumoasa si are sex-appeal, crede Tracey Cox.

Fertilitatea in acest sens este data de ochii vii, privirea clara, ferma, fata proaspata si buzele carnoase, apetisante. Toate aceste trasaturi atrag ca un magnet.

Cox este de parere ca un trup sanatos, energic este cel mai bun secret al sex-appeal-ului, pe care unele persoane cred ca il dobandesc numai la sala de fitness sau in cabinetul nutritionistului.

Imaginea

Un studiu al cercetatorilor americani a aratat ca barbatii sunt atrasi de femeile cu ochii mari si buzele carnoase. Interesul lor creste pe masura ce ochii si buzele sunt mai vizibile la o femeie.

In opinia lui Tracey Cox imaginea este foarte importanta, dar nu primordiala. Pentru o persoana care doreste o relatie de lunga durata, imaginea pe care si-o construieste nu trebuie sa fie diferita de cea care exista in realitate.

"Look-ul conteaza dar personalitatea fiecaruia este cea care ii apropie pe oameni de cineva", a spus Cox.

Imaginea rigida si foarte putin flexibila a unei persoane poate deveni un adevarat zid in relatiile personale. Firile deschise, flexibile si libere atrag intotdeauna privirile si obtin ceea ce doresc de la cei din jurul lor.

Prejudecatile

"Barbatii sunt ticalosi" si "Femeile vor numai banii mei" sunt doua principii care distrug orice incercare de a fi atractiv.

Chiar daca multi barbati nu stiu sa se poarte cu o femeie asa cum ea si-ar dori, acest lucru nu inseamna ca prejudecatile trebuie sa afecteze comportamentul femeii fata de toti barbatii.

Studiile recente au aratat ca 80% dintre femei cauta la un barbat stabilitate financiara. Pornind de la acest studiu si la impresia generala despre interesele unei femei, multe iubiri pot trece pe langa barbatii atenti doar la buzunarele lor.

Sex-appeal-ul mai inseamna si eliberarea de prejudecatile care impiedica adesea contruirea unei relatii care poate avea viitor, a mai spus Cox.

Puterea de a atrage trebuie sa porneasca in primul rand de la atitudine si sa continue in modul de viata si tipul de personalitate dezvoltat, mai crede sexologul american.

Iarina Dumitrescu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce pedeapsă cu închisoarea a primit o femeie care și-a permis să hărțuiască un artist celebru
Ce pedeapsă cu închisoarea a primit o femeie care și-a permis să hărțuiască un artist celebru
O femeie care l-a hărţuit pe cântăreţul Harry Styles a fost închisă şi i s-a interzis să îl vadă pe acesta pe scenă, potrivit news.sky.com. Myra Carvalho, în vârstă de 35 de ani,...
Incendiu violent în Parcul Romanescu, din Craiova. O femeie a avut nevoie de îngrijiri medicale VIDEO
Incendiu violent în Parcul Romanescu, din Craiova. O femeie a avut nevoie de îngrijiri medicale VIDEO
Un incendiu a izbucnit, luni după-amiază, 15 aprilie, la acoperişul unei societăţi comerciale din Craiova. O femeie a suferit o intoxicaţie cu fum şi i s-a administrat oxigen în ambulanţa...
#sex appeal, #dragoste, #sex, #atractie, #femeie , #sexy