Sexul anal, o moda printre adolescenti

Miercuri, 10 Decembrie 2008, ora 21:27
15305 citiri
Sexul anal, o moda printre adolescenti

Sexul anal este din ce in ce mai popular in randul adolescentilor, potrivit unui studiu realizat in Statele Unite.

Cauzele care stau la baza acestui nou "trend" printre adultii de maine sunt atat lipsa unei educatii sexuale adecvate, cat si pastrarea virginitatii.

Sexul anal nu este interzis, nu conteaza daca spun altii "ca nu e bine", "ca nu se cade". Nu altii sunt problema, atentioneaza studiul citat de ABC News, ci ignoranta de care dau dovada tinerii atunci cand vine vorba de protectie.

Cei de la ABC News dau exemplu o situatie in care, de cele mai multe ori, fetele sunt convinse de catre iubitii lor sa incerce sexul anal: "Carry, de la un colegiu din Colorado, era de cateva luni cu prietenul ei si recent s-a lasat convinsa sa experimenteze ceva nou.

Adolescenta si primii ani din viata de adult reprezinta o perioada a explorarii sexuale, iar sexul anal face parte din acele provocari "underground" care devin din ce in ce mai populare. Insa si printre cele mai periculoase", atentioneaza studiul.

"Au vrut sa experimenteze sexul anal. Fata de 20 de ani a fost de acord cu ideea, si-a facut curaj pentru marele experiment cu cateva shot-uri de tequila.

Nici nu au trecut 15 secunde, ca fata a inceput sa planga si i-a cerut prietenului ei sa se opreasca. De atunci nu au mai incercat sexul anal".

Cu cat moravurile sociale devin din ce in ce mai usor de satisfacut, cu atat tinerii heterosexuali incep sa fie din ce in ce mai interesati de sexul anal, potrivit expertilor.

Mai mult, oamenii se stiinta se tem ca popularitatea crescuta a sexului anal este strans legata de numarul tot mai mare al adolescentilor americani cu boli transmisibile sexual.

Recent, cercetatorii de la centrul pentru copii Bradley Hasbro din Rhode Island au atras atentia opiniei publice ca problema reala nu este ca sexul anal este din ce mai practicat printre adolescenti, ci ca este practicat in principal de cei care au avut contacte vaginale neprotejate.

Expertii atrag atentia si asupra fetelor si femeilor tinere, care accepta sa incerce sexul anal din motive proaste - ca sa isi satsifaca partenerii, sa faca sex fara riscul unei sarcini nedorite sau sa-si pastreze viginitatea.

Iarina Dumitrescu

Citeste si:
Nicușor Dan nu se teme de o nouă confruntare cu Gabriela Firea: ”A fost un administrator foarte, foarte slab al Bucureştiului”
Nicușor Dan nu se teme de o nouă confruntare cu Gabriela Firea: ”A fost un administrator foarte, foarte slab al Bucureştiului”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat miercuri, 10 august, că nu s-ar teme de o nouă confruntare cu Gabriela Firea dacă ar candida pentru un nou mandat, amintind că fostul edil a lăsat...
Ministrul Mediului liniștește populația: ”Nivelul radiaţiilor în perioada războiului nu a crescut niciodată nici în Ucraina, nici în România”
Ministrul Mediului liniștește populația: ”Nivelul radiaţiilor în perioada războiului nu a crescut niciodată nici în Ucraina, nici în România”
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a dat asigurări miercuri, 10 august, că, de la începutul războiului, nu s-a înregistrat o creștere a nivelului radiațiilor în Ucraina sau în țara...