Sexul pentru incepatori

Sambata, 11 Octombrie 2008, ora 13:35
16918 citiri
Sexul pentru incepatori

Cati dintre adolescenti au o gramada de intrebari despre ce ar trebui sa faca la prima lor experienta sexuala? De multe ori fetele se rusineaza de propriul corp.

Apar intrebari despre cum ar trebui sa se imbrace, ce anume ar fi mai excitant pentru partener. Apoi mai sunt probleme de tipul: oare penisul lui nu e dezgustator? Oare o sa pot sa-l ating? Daca o sa ma doara cand ma penetreaza? Cam cat ar trebui sa dureze preludiul? Si multe alte intrebari...

Daca te afli la debutul vietii sexuale, pe langa emotiile aferente, ai putea sa te confrunti si cu o serie de nelamuriri cu privire la modul in care poti sa transformi primele experiente in clipe de neuitat, alaturi de partenerul tau.

Indiferent ca tu sau el sunteti incepatori intr-ale sexului, este firesc sa va doriti ca primele nopti de dragoste impreuna sa fie memorabile.

Un studiu indica insa ca pana la 80% dintre tineri descriu inceputul vietii sexuale drept unul cu probleme, in care lipsa de experienta, timiditatea, teama sau graba isi spun cuvantul. Pentru orice persoana, momentul in care isi incepe viata sexuala ar trebui sa fie unul deosebit, care va creea o conexiune speciala intre cei doi parteneri.

Explica-i cum iti doresti sa fie si, mai ales, nu accepta sa faci nimic din ceea ce nu iti face placere. Si mai ales nu uita de prezervativ. Sexul este o experienta intima, creata pentru a satisface ambii parteneri, astfel incat atat el cat si tu sa ramaneti cu amintiri placute in urma primei nopti de dragoste.

Pentru a te bucura la maximum atat de prima experienta sexuala cat si de experientele care vor urma, trebuie sa te relaxezi in primul rand si sa te bucuri de atingerile partenerului. Desi iti doresti ca totul sa mearga "ca pe roate", nu intotdeauna lucrurile ies perfect, mai ales prima oara.

Nu lua drept etalon ceea ce vezi in filme sau ce povestesc prietenele - fiecare experienta de acest gen este unica si tocmai in asta consta frumusetea ei.

Cu toate ca ar putea sa nu-ti satisfaca asteptarile, primele nopti de dragoste se pot dovedi stangace si incomfortabile, mai ales pentru reprezentantele sexului feminin.

Insa, daca ai parte de intelegere si rabdare din partea lui, exista iubire si comunicare intre voi, lucrurile se pot remedia cu usurinta, iar rezultatul va fi unul mai mult decat placut, motivandu-va sa incercati lucruri noi, inedite.

Iarina Dumitrescu

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#sex, #adolescenti, #prima data , #sexy