Zece lucruri de facut inainte de primul contact sexual

Luni, 08 Decembrie 2008, ora 17:25
46882 citiri
Zece lucruri de facut inainte de primul contact sexual

Exista o veche dezbatere legata de cat de mult ar trebui sa fie implicati parintii in deciziile pe care adolescentii le iau in legatura cu viata lor sexuala.

Tinerii insa pot primi un sfat bun pe care nu il vor urma, in special atunci cand parintii sunt vagi in exprimare.

De cele mai multe ori, comunicarea intre generatii sufera, in special cand este vorba despre un subiect tabu cum este sex-ul. Adolescentii iau decizii pripite in primul rand pentru ca nu stiu cum sa isi evlaueze relatia cu partenerul in mod corect.

Exista intotdeauna cel putin zece lucruri pe care trebuie sa le faci inainte sa treci la fapte, arata HR Reality Check.

Sa ai intai un orgasm

Inainte sa faci sex cu altcineva, ar trebui sa ai macar un orgasm: e important sa stii cum poti sa ajungi pe culmile placerii ca sa ii poti arata partenerului.

Sa afli "palmaresul" partenerului

Afla ce a facut si cu cine si gandeste-te daca te deranjeaza sau nu. E bine sa nu ai suprize neplacute mai incolo.

Partenerul sufera de o boala cu transmitere sexuala?

Inainte sa te aventurezi in pat, ar trebui sa stii daca partenerul sufera de o boala cu transmitere sexuala sau nu. Singura cale de a afla este sa il iei de mana si sa mergeti la doctor.

Sa stii sigur ce metode de contraceptie veti folosi

Trebuie sa discutati deschis despre metodele de contraceptie, este un domeniu in care ambii parteneri trebuie sa fie implicati.

Ce se intampla daca ea ramane insarcinata?

E o intrebare grea si majoritatea cuplurilor si-ar dori sa stie raspunsul la ea. Optiuni exista: copilul poate sa fie pastrat si poate si crescut de unul sau de ambii parteneri, poate fi dat spre adoptie sau, ca solutie extrema, exista avortul. In teorie, pare simplu. In realitate, amandoi trebuie sa fiti de aceeasi baricada.

Suna un prieten!

Poate pare un cliseu, insa dragostea e, intr-adevar, oarba. De cele mai multe ori, un prieten bun vede mai bine defectele si calitatile persoanei pe care o iubim. Este bine sa acultam deci ce au de spus prietenii si daca nu ne place ce auzim, e bine sa mai asteptam inainte de a trece la fapte. Daca o relatie este solida, va astepta inca o luna sau doua fara sex.

Cunoaste-i parintii!

Familia este un factor important care influenteaza personalitatea oricui. Chiar si daca o persoana este extrem de diferita de rudele sale, exista intotdeauna o usoara asemanare. O vei recunoaste cu timpul.

Invata sa te simti in pielea ta!

Mai precis, sa te simti in largul tau cand esti gol in fata celuilalt. Dezbraca-te in fata oglinzii si daca iti place ce vezi, cu siguranta ca ii va placea si celuilalt.

Tine prezervativele la indemana!

Ai grija sa ai intotdeauna prezervative la tine (de marime potrivita si inca valabile), chiar daca nu intentionezi sa faci dragoste in ziua respectiva. Nu e vorba de promiscuitate, ci doar de responsabilitate.

Nu in ultimul rand, ai grija ca si partenerul sa faca toate aceste lucruri. Este important sa manifesti grija fata de partener/a, fata de starea sa emotionala si fizica. Toata lumea are astfel de castigat.

Iarina Dumitrescu

Citeste si:
Sorin Cîmpeanu anunță subiecte mai simple la examenele naționale și o singură medie generală la final de an: ”Criză sanitară a însemnat o catastrofă educaţională”
Sorin Cîmpeanu anunță subiecte mai simple la examenele naționale și o singură medie generală la final de an: ”Criză sanitară a însemnat o catastrofă educaţională”
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți, 17 mai, că subiectele la examenele naţionale - Evaluarea Naţională şi Bacalaureat - vor fi adaptate situaţiei create de criza...
Parlamentari filmați cu paharul la gură, în timpul serviciului. Cum au încercat să-i înduplece pe jurnaliștii care le-au stricat petrecerea VIDEO
Parlamentari filmați cu paharul la gură, în timpul serviciului. Cum au încercat să-i înduplece pe jurnaliștii care le-au stricat petrecerea VIDEO
Mai mulți parlamentari au fost suprinși marți, 17 mai, în timp ce beau vin în timpul serviciului, la Senat, la ora 10:00. Parlamentarii s-au adunat în sala de ședințe a Comisiei de...