Ce-i scria Ernest Hemingway lui Marlene Dietrich

Marti, 24 Septembrie 2013, ora 14:51
2399 citiri
Ce-i scria Ernest Hemingway lui Marlene Dietrich

Pentru 54.000 de dolari, un colectionar care gandeste pe termen lung poate intra in posesia uneia dintre scrisorile pe care scriitorul american Ernest Hemingway i le-a trimis actritei si cantaretei Marlene Dietrich.

Cei doi ar fi avut o relatie speciala, dar, care, nu a fost consumata, relateaza Business Insider. Totusi, sentimentele dintre cei doi erau intense. Motivul pentru care intre Hemingway si Dietrich nu s-au intamplat mai mult il constituie "psiunea desincronizata", dupa cum s-a exprimat scriitorul intr-una dintre epistole.

Scrisoarea scoasa la licitatie a fost trimisa de Hemingway in august 1955, semnata de scriitor "Papa", asa cum actrita si cantareata il dezmierda.

In epistola, scriitorul isi imagineaza un act de teatru in care Marlene apare goala si beata pe o scena. Descrie cu lux de amanunte aceasta scena, la finele careia face sex cu Marlene. In epistola care nu e scrisa de mana marturiseste, la final, ca o iubeste.

Cei doi s-au intalnit in 1934, la bordul unui vapor. De-a lungul prieteniei lor, sfarsita abrupt cu sinuciderea lui Hemingway, in 1961, corespondenta lor a insumat 30 de scrisori, facute publice in 2007. Majoritatea se afla acum la Biblioteca JFK din Boston.

#scrisoare Hemingway Marlene Dietrich licitatie, #relatie Ernest Hemingway Marlene Dietrich, #corespondenta Hemingway Dietrich , #stiri sex