Cum poate fi stimulat libidoul la femei

Duminica, 17 Octombrie 2010, ora 09:24
23412 citiri
Cum poate fi stimulat libidoul la femei
Dailymail

La femei, libidoul poate sa scada din diferite cauze, printre ele numarandu-se un program foarte incarcat, o perioada cu stress accentuat, probleme de sanatate etc., insa acesta poate fi stimulat prin diverse cai naturale, cum ar fi:

1. Consuma alimente afrodiziace

Numeroase studii realizate pana acum au indicat faptul ca anumite alimente sunt afrodiziace, putand stimula dorinta sexuala, desi nu toti expertii impartasesc aceasta parere. Iata totusi, potrivit dailymail.co.uk, ce se spune ca ar fi bine sa consumi in cazul in care te confrunti cu un libido scazut: fructe de mare, telina, sampanie, castravete, cafea.

2. Nu te concentra doar asupra orgasmului

Deseori, femeile sunt preocupate numai de atingerea orgasmului, uitand de placerea si senzualitatea atingerilor. De asemenea, se pot simti oarecum presate sa fie incantatoare in pat, chiar daca au avut o zi grea. Aceste lucruri nu fac insa decat sa diminueze libidoul.

Pentru a le combate poti incerca, spre exemplu, sa stai dezbracata in fata partenerului timp de cateva minute, fara sa va atingeti sau sa va vorbiti, incercand sa te relaxezi, sau sa va propuneti sa nu faceti dragoste timp de o saptamana, dar sa va bucurati unul de celalalt prin atingeri si mangaieri in fiecare zi.

3. Citeste carti excitante

Cartile pot fi chiar mai excitante decat imaginile erotice, deoarece ideile exprimate prin cuvinte sunt mai subtile si provoaca imaginatia. Incearca volume scrise de Jane Austen sau de Candace Bushnell - autoarea prozei care a stat la baza serialului "Totul despre sex".

4. Fa exercitii care intaresc muschii pelvieni

Intarirea acestor muschi ajuta atat la imbunatatirea vietii sexuale, cat si la prevenirea aparitiei unor probleme de sanatate, cum ar fi prolapsul vaginal, iar pentru a face acest lucru poti incerca exercitiile Kegel.

Intai, pentru a-ti da seama care sunt muschii pelvieni (in cazul in care nu stii) opreste-ti fluxul de urina atunci cand esti la toaleta. Muschii pe care ii simti incordandu-se sunt cei pelvieni si pe ei trebuie sa-i exersezi. Ai grija, insa! Nu este recomandat sa te opresti atunci cand urinezi decat de cateva ori cel mult, pentru a identifica acesti muschi. Apoi, odata ce stii care sunt, fa cate un set de 10 exercitii Kegel de cel putin trei ori pe zi.

Iata cum: goleste-ti vezica de fiecare data si asaza-te in sezut, apoi contracta puternic muschii pelvieni; fa acest lucru in intervale repetitive de cate 5 secunde, de 4 sau 5 ori la rand. Contracta-i apoi 10 secunde si relaxeaza-i 10 secunde. Nu iti incorda si muschii abdomenului, coapselor sau sezutului si nu iti tine respiratia.

5. Prea mult sau prea putin timp cu partenerul

De obicei, odata cu aparitia unui copil, cele mai multe dintre cupluri nu mai gasesc timp ca inainte pentru a fi impreuna, ceea ce afecteaza libidoul atat la femei, cat si la barbati. In acest caz insa, planuieste mai des momente in care sa duceti copilul la bunici sau sa il lasati in grija cuiva de incredere, pentru a avea mai mult ragaz si pentru voi.

Totodata, si prea mult timp petrecut impreuna poate fi nociv, acesta fiind de regula cazul celor care lucreaza in acelasi loc. In aceasta situatie, poti incerca sa reduci tangentele pe care le aveti la serviciu (atunci cand nu sunt absolut necesare).

6. Roaga-ti partenerul sa faca el din cand in cand treburile casnice seara

Un sondaj realizat cu ajutorul a cateva mii de femei a scos la iveala faptul ca multe dintre ele aveau o dorinta mai mare de a face dragoste daca, din cand in cand, partenerul facea cate ceva din treburile casnice, seara (cum ar fi stransul mesei si spalatul vaselor).

7. Lupta cu rutina

Intr-o relatie lunga, plictiseala este o cauza principala a scaderii libidoului. Pentru a mai scapa de aceasta, poti incerca diverse schimbari, cum ar fi un alt loc (nu trebuie sa faceti dragoste numai in dormitor, ci puteti merge in alte camere spre exemplu) sau o noua lenjerie intima.

8. Scapa de complexe

Multe dintre femei au probleme cu libidoul din cauza complexelor, care se accentueaza mai ales odata cu inaintarea in varsta. Pentru a le stapani, incearca sa te gandesti la ce parti ale corpului iti plac si sa le pui pe acestea in valoare.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#libido femei, #sfaturi stimulare libido femei, #sfaturi libido femei, #moduri stimulare libido femei , #stiri sex