Sexul, ca forma de sport

Miercuri, 28 Iulie 2010, ora 18:09
8166 citiri
Sexul, ca forma de sport

Probabil ai auzit sau verificat pe propria piele ca sexul face bine sanatatii. Cu putina ingaduinta, poate fi privit chiar ca o forma de sport, din moment ce arde calorii.

Cat de bine si exact in ce fel isi pune el amprenta arata diversele studii realizate de-a lungul timpului, de cand subiectul nu a mai fost privit ca fiind unul tabu. Real Simple a intrebat mai multi experti pentru ca tu sa stii exact in ce fel te ajuta sexul sa fii sanatos, sa te simti bine si sa arati bine.

Exercitiu cardio Sexul poate fi considerat o forma de aerobic sau un exercitiu cardio, este de parere Dr. Gloria G. Bramer, sexolog din statul american Gerogia. Sexul iti pune la munca multe grupe de muschi (mai ales atunci cand incerci ceva nou) si te ajuta sa ramai flexibil. In plus, sexul combina beneficiile alergarii si pe cele izvorate din yoga.

Il scapa pe el de cancerul de prostata Faptul ca faceti sex ii aduce si lui multe servicii, unul dintre acestea fiind ca orgasmele frecvente scad riscul de cancer de prostata si intaresc sistemul imunitar, dupa cum au aratat nenumarate studii. In plus, nu degeaba bolnavilor de cancer, barbati, li se recomanda sa faca sex. Da, viata e nedreapta, dupa cum remarca si Dr. Gloria G. Bramer.

Si sexul de unul singur arde calorii Daca nu ai un partener pentru acest tip de "sport", afla ca si sexul de unul singur arde calorii, chiar daca mult mai putine. E adevarat totusi ca "sportul in echipa" e mai indicat ca sa te simti confortabil in costumul de baie.

Imbunatateste starea generala Lista beneficiilor de pe urma sexului nu se termina aici, aceasta activitate reducand considerabil stresul, stimuland creierul sa secreta hormonii care imprima starea de bine, intarind, totodata, muschii pelvisului.

Pune tot trupul la treaba Putine exercitii sau activitati in general pun la treaba intregul organism, cum se intampla in cazul sexului. Chiar si creierul lucreaza asiduu, pompand hormoni benefici intregului organism.

Pune sangele in miscare Cat timp creierul secreta toate aceste substante, mai mult oxigen este transportat prin sange, circulatia imbunatatindu-se, explica si Yvonne Fulbright, medic, dar si autor al volumului The Better Sex Guide to Extraordinary Love Making.

Organele functioneaza in armonie totala Circulatia sangvina imbunatatindu-se, si organele tale reproductive vor functiona mai bine. Printre acestea se afla si inima, care devine mai sanatoasa, mai puternica si mai eficienta, explica Fulbright.

La revedere, celulita! Celulita, cea de care pare ca nu poti scapa cu niciun chip, mai ales cea de pe picioare - acesta fiind adesea si motivul pentru care femeile ajung la sala - va disparea (e drept, nu chiar in totalitate) gratie acestui exercitiu fizic.

O mai buna coordonare La fel cum mai toate activitatile fizice fac, sexul imbunatateste considerabil coordonarea. Ceea ce inseamna ca cu cat vei experimenta mai des, cu atat vei avea o coordonare mai buna. Asa ca nu te teme sa faci si putina echilibristica, asa, de impresie!

Mai multa energie La fel ca si exercitiul fizic, partidele de amor iti cresc rezistenta si vitalitatea, ceea ce inseamna ca cu cat mai dese, cu atat mai usor vei trece peste zilele lungi si intense de la birou si peste orice alte incercari epuizante de zi cu zi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#beneficii sex, #sex calorii, #sex greutate ideala, #sex sanatate , #stiri sex