Sexul, dragostea si casatoria aranjata

Joi, 30 August 2012, ora 18:35
3925 citiri
Sexul, dragostea si casatoria aranjata
Foto: Fox News

In stiinta s-au facut multe descoperiri, dar specialistii nu au reusit sa descifreze secretele creierului uman atunci cand vine vorba de dragoste si sex.

Unele metode de investigare ii ajuta sa inteleaga mai mult din tainele creierului uman, scrie Fox News. Dragostea nu prea e oarba, putem spune, daca ne gandim la ceea ce se intampla in creierul nostru.

Pentru barbati, latura vizuala este mai importanta in starnirea dorintei sexuale, iar pentru femeie mirosul. Un studiu facut recent arata ca oamenii stiu imediat daca o persoana este atragatoare. Creierul ne indica acest aspect intr-o cincime de secunda sau chiar mai putin de atat. El ne arata cu exactitate daca dorim pe cineva sau nu.

Cu pasiunea cum ramane?

Aceasta descoperire este valabila legat de sex, insa misterul inca persista asupra iubirii pasionale. In acest caz este activata o anumita zona cerebrala, aceeasi ca in cazul atasamentului de lunga durata si al placerii. Pshihologii sustin ca ne cream o "harta a dragostei" - imagini individualizate pe care le cream despre ceilalti.

Astfel, incepem sa cautam persoana cu care ne potrivim. Imaginea este ca o schita a sufletului pereche pentru noi. Sunt incluse aici preferinte legate de culoarea ochilor, voce, miros, fizic, tipul personalitatii, profesie si chiar venit.

Ce cautam la celalalt

Unele teorii sustin ca noi cautam persoane care au avut aceleasi traume in copilarie ca si noi sau care au calitati care noua ne lipsesc sau ne pot satisface o anumita nevoie. O alta teorie, aplecata spre psihanaliza, sustine ca dorim sa avem langa noi parteneri care oglindesc relatia pe care o avem cu parintii nostri.

Teoria cu contrariile care se atrag nu prea este potrivita, caci studiile de specialitate arata ca tindem sa fim atrasi de oameni cu care suntem de acord in doar sase din zece probleme, de exemplu. Asa se explica de ce casniciile aranjate tin mai mult decat celelalte, facute din dragoste. Asadar, cei care cauta dragostea adevarata nu trebuie sa ignore intalnirile aranjate de prieteni sau rude.

Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
#dragoste creier, #sex creier, #dorinta sexuala creier, #casatorie aranjata avantaje, #suflet pereche , #stiri sex