Taramul libertatii sexuale depline: Barbatii schimba femeile intre ei cand vor (Galerie foto)

Duminica, 01 Iunie 2014, ora 09:43
24905 citiri
Taramul libertatii sexuale depline: Barbatii schimba femeile intre ei cand vor (Galerie foto)
Foto: Daily Mail

Occidentul este obisnuit cu modelul familiei monogame, compusa din doi parteneri si, acolo unde este cazul, de copii.

Totusi, exista si locuri in lume in care aceste aceste reguli nu se aplica. Este si cazul locuitorilor din Insulele Trobriand, din Marea Solomon, care apartin de Papua Noua Guinee.

Daily Mail scrie ca locuitorii acestor insule incurajeaza legaturile extramaritale si ca adolescentii care nu sunt casatoriti pot merge in locuri special amenajate, numite "bukutumala", pentru a face sex.

Locuitorii Insulelor Trobriand considera ca bebelusii nu au nicio legatura cu sexul si sarcina, fiind rezultatul unor fenomene ce tin de magie.

Totusi, libertatea sexuala se aplica doar in cazul bastinasilor, acestora fiindu-le interzis sa aiba legaturi extraconjugale cu strainii. Mai mult, parul si pielea de culoare deschisa, specifice occidentalilor, sunt considerate neatragatoare.

Fetele din aceasta insula invata despre contraceptie destul de devreme, iar virginitatea nu are nicio valoare pentru ele sau pentru parteneri. Daca o tanara ramane insarcinata, familia ei pastreaza copilul, barbatul cu care l-a facut nefiind considerat tatal bebelusului.

Locuitorii Insulelor Trobriand considera ca responsabil de zamislirea unui prunc nu este barbatul cu care o femeie a intretinut relatii sexuale, ci un spirit numit "Baloma".

In plus, barbatii trebuie sa le dea sotiilor lor cadouri in schimbul favorurilor sexuale.

Din pacate, libertatea excesiva i-a expus pe locuitorii Insulelor Trobriand la bolile cu transmitere sexuala, astfel ca infectarea cu HIV/SIDA a devenit deja o problema pentru unele comunitati din arhipelag.

Desi autoritatile papuase incurajeaza folosirea prezervativelor, putini sunt cei care recurg la aceasta metoda, astfel ca multi ajung sa fie afectati de ceea ce ei numesc "boala fara leac".

Insulele au fost descoperite in 1793 de Denis de Trobriand, un locotenent francez aflat la carma vasului Esperance. Totusi, insulele nu au fost invadate de civilizatori decat in 1894, cand un misionar metodist s-a mutat acolo.

Ulterior, Insulele Trobriand i-au gazduit si pe misionarii catolici, iar in pofida administrarii teritoriului mai intai de catre britanici, iar apoi de catre Australia, locuitorii continua sa traiasca si astazi dupa reguli stravechi.

Astfel, bastinasii folosesc ca moneda de schimb batatii, tuberculii unei plante asemanatoare cartofului, se imbraca sumar si iau parte la ceremonii desprinse parca dintr-o alta lume.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#locuitori Insule Trobriand sexualitate, #sex triburi insule Papua, #triburi papuasi libertate sexuala , #stiri sex