De ce devin barbatii homosexuali - studiu

Sambata, 04 Decembrie 2010, ora 14:12
34946 citiri
De ce devin barbatii homosexuali - studiu
Foto: TeenProblem

Unii barbati ajung sa se indragosteasca de reprezentantii aceluiasi sex din cauza unor procese cerebrale complexe, declansate inca din stadiul embrionar, potrivit oamenilor de stiinta americani.

In hipotalamus, parte a creierului uman, se gaseste o componenta importanta care controleaza coportamentul sexual al omului, sentimentele materne, emotiile precum frica si agresivitatea. Aici exista un nucleu celular, care la barbati este de doua ori mai mare decat in cazul femeilor, scrie Teen Problem.

Oamenii de stiinta americani au formulat "teoria de conectare a celulelor nervoase care contin receptori pentru hormonii sexuali". Aceasta sutine ca, in timpul dezvoltarii embrionare (2-3 luni), celuele nervoase din hipotalamus trebuie sa se conecteze intr-un anumit fel, de aceasta legatura depinzand in mare masura coportamentul masculin, inclusiv cel sexual.

Testiculele embrionului masculin secreta testosteron, care conecteaza celulele nervoase intr-un circuit foarte precis. La femei, acest hormon nu este eliberat, iar celulele nervoase sunt conectate in mod diferit, ceea ce determina comportamentul sexual de mai tarziu.

In timpul dezvoltarii embrionare, secretia de testosteron este intrerupta, urmand sa fie reluata abia la pubertate. Cu alte cuvinte, comportamentul baietilor si fetelor este diferentiat atunci de aceasta prima codificare de la nivelul creierului.

Aceasta teorie explica si comportamentul homosexual. Daca testosteronul nu este secretat in cele 2-3 luni de dezvoltare embrionara, iar acest lucru se intampla mai devreme sau mai tarziu, celulele nervoase ale fatului masculin vor dezvolta legaturi de alt tip, asemanatoare celor feminine. De aceea si comportamentul sexual de mai tarziu al baiatului va capata acccente feminine.

Nu toata lumea este de acord ca problema este in creier. Exista si teoria genetica ce sustine ca, in mod obisnuit, intre 2 si 5 la suta dintre barbati au un comportament homosexual, unele teorii mergand pana la un procentaj de 10 la asuta.

In cazul in care un frate este homosexual, probabilitatea ca si celalalt copil al familiei sa fie la fel creste pana la 12%. In cazul gemenilor identici, aceasta probabilitate creste pana la 52%.

Mergand chiar mai departe, medicii cred ca au descoperit si o gena despre care se presupune ca ar fi responsabila pentru homosexualitate si care se gaseste in cromozomul X.

Organizatiile pentru drepturile homosexualilor sustin ca aceste teorii sunt deplasate, iar fiecare om trebuie accepat asa cum este, iar la baza tolerantei noastre nu trebuie sa stea simpatia fata de un om care ar fi suferit o anomalie genetica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#barbati homosexualitate, #creier testosteron, #cod genetic homosexuali , #testosteron