De ce devin barbatii homosexuali - studiu

Sambata, 04 Decembrie 2010, ora 14:12
34816 citiri
De ce devin barbatii homosexuali - studiu
Foto: TeenProblem

Unii barbati ajung sa se indragosteasca de reprezentantii aceluiasi sex din cauza unor procese cerebrale complexe, declansate inca din stadiul embrionar, potrivit oamenilor de stiinta americani.

In hipotalamus, parte a creierului uman, se gaseste o componenta importanta care controleaza coportamentul sexual al omului, sentimentele materne, emotiile precum frica si agresivitatea. Aici exista un nucleu celular, care la barbati este de doua ori mai mare decat in cazul femeilor, scrie Teen Problem.

Oamenii de stiinta americani au formulat "teoria de conectare a celulelor nervoase care contin receptori pentru hormonii sexuali". Aceasta sutine ca, in timpul dezvoltarii embrionare (2-3 luni), celuele nervoase din hipotalamus trebuie sa se conecteze intr-un anumit fel, de aceasta legatura depinzand in mare masura coportamentul masculin, inclusiv cel sexual.

Testiculele embrionului masculin secreta testosteron, care conecteaza celulele nervoase intr-un circuit foarte precis. La femei, acest hormon nu este eliberat, iar celulele nervoase sunt conectate in mod diferit, ceea ce determina comportamentul sexual de mai tarziu.

In timpul dezvoltarii embrionare, secretia de testosteron este intrerupta, urmand sa fie reluata abia la pubertate. Cu alte cuvinte, comportamentul baietilor si fetelor este diferentiat atunci de aceasta prima codificare de la nivelul creierului.

Aceasta teorie explica si comportamentul homosexual. Daca testosteronul nu este secretat in cele 2-3 luni de dezvoltare embrionara, iar acest lucru se intampla mai devreme sau mai tarziu, celulele nervoase ale fatului masculin vor dezvolta legaturi de alt tip, asemanatoare celor feminine. De aceea si comportamentul sexual de mai tarziu al baiatului va capata acccente feminine.

Nu toata lumea este de acord ca problema este in creier. Exista si teoria genetica ce sustine ca, in mod obisnuit, intre 2 si 5 la suta dintre barbati au un comportament homosexual, unele teorii mergand pana la un procentaj de 10 la asuta.

In cazul in care un frate este homosexual, probabilitatea ca si celalalt copil al familiei sa fie la fel creste pana la 12%. In cazul gemenilor identici, aceasta probabilitate creste pana la 52%.

Mergand chiar mai departe, medicii cred ca au descoperit si o gena despre care se presupune ca ar fi responsabila pentru homosexualitate si care se gaseste in cromozomul X.

Organizatiile pentru drepturile homosexualilor sustin ca aceste teorii sunt deplasate, iar fiecare om trebuie accepat asa cum este, iar la baza tolerantei noastre nu trebuie sa stea simpatia fata de un om care ar fi suferit o anomalie genetica.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Spitalul Colentina ar putea finaliza noua Banca de Țesut în 2024. Nicușor Dan: ”Un proiect extrem de important pentru sistemul medical din România”
Spitalul Colentina ar putea finaliza noua Banca de Țesut în 2024. Nicușor Dan: ”Un proiect extrem de important pentru sistemul medical din România”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, marţi, începerea lucrărilor la o bancă de ţesut în interiorul Spitalului Colentina şi a menţionat că aceasta ar putea fi gata la sfârşitul...
Ciolacu afirmă că marți are loc o nouă ședință a coaliţiei, de la ora 16.00. Despre ce vor discuta cele două partide
Ciolacu afirmă că marți are loc o nouă ședință a coaliţiei, de la ora 16.00. Despre ce vor discuta cele două partide
Marcel Ciolacu, premierul României, a anunţat că marţi, 27 februarie, este programată o nouă şedinţă a coaliţiei de guvernare, de la ora 16.00. Cele două partide urmează să aibă...
#barbati homosexualitate, #creier testosteron, #cod genetic homosexuali , #testosteron