6 lucruri inedite despre orgasm

Duminica, 22 Decembrie 2013, ora 13:56
5813 citiri
6 lucruri inedite despre orgasm
Sursa foto: focuselles.com

Cu ocazia Zilei Mondiale a Orgasmului, marcata la 21 decembrie, FocusElles ne propune 6 informatii inedite despre placerea sexuala!

1. De ce se celebreaza Ziua Mondiala a Orgasmului cu scopul a aduce pacea in lume, la 21 decembrie?

Organizatia Global Orgasm cere, in fiecare an, cuplurilor din lumea intreaga sa faca dragoste in timpul solstitiului de iarna pentru a lupta pentru pacea in lume. Un simplu orgasm nu va opri razboaiele, insa fiecare contact sexual emana "unde pozitive". Scopul este, deci, emiterea unui val de optimism si de fericire in intreaga lume. Potrivit Donnei Sheehan si lui Paul Reffell, cuplul american care a fondat organizatia Global Orgasm, "un numar mare de ganduri pozitive legate de placerea sexuala cvasisimultana poate schimba campul energetic al Terrei, reducand nivelul actual de agresivitate si de violenta".

2. In 2013, in fiecare zi s-au produs peste 2,5 miliarde de orgasme. Acest lucru inseamna peste 100 milioane de orgasme pe ora si 1,5 milioane pe minut!

3. Orgasmul este bun pentru sanatate

Viata sexuala implinita are numeroase beneficii pentru sanatate. Astfel, orgasmul ofera protectie fata de cancerul de san, acest efect fiind pus pe seama oxitocinei, hormon eliberat in timpul contactului sexual. De asemenea, orgasmul este un bun exercitiu cardiovascular, care permite antrenarea muschiului cardiac, astfel fiind prevenite bolile de inima.

4. Aproape 70% dintre femei obtin orgasmul prin stimularea directa a clitorisului, in timpul contactului sexual. In schimb, 10% dintre femei nu au avut niciodata orgasm.

5. Pozitia Andromaca sau partenera deasupra ii permite femeii sa obtina mai usor orgasmul, intrucat astfel ea controleaza mai bine miscarile si adopta ritmul care ii face placere.

6. Ce este orgasmul cerebral?

Oamenii de stiinta il numesc "raspuns senzorial meridian autonom". Orgasmul cerebral, care poate fi obtinut cu ajutorul sunetelor, imaginilor si mirosurilor, duce la relaxare profunda, iar din punct de vedere fizic se traduce prin prezenta unor furnicaturi in tot corpul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#orgasm femei, #lucruri inedite orgasm , #viata sexuala