7 motive in plus pentru a face sex

Sambata, 15 Ianuarie 2011, ora 12:19
6744 citiri
7 motive in plus pentru a face sex

In afara motivelor evidente pentru care sexul este parte din viata, articolul nostru isi propune sa va incurajeze oferindu-va alte cateva beneficii mai putin stiute.

Se pare ca nu numai viata sanatoasa duce la un sex de calitate, dar se pare ca metoda functioneaza si invers, potrivit CNN.

Vei arata mai tanar

Un studiu pe termen lung pe 3.500 oameni trecuti de varsta de 30 ani arata ca sexul reduce intre 4 si 7 ani din anii dumneavoastra, in ceea ce priveste aspectul fizic.

Cercetatorii de la Spitalul Regal din Edinburgh, Scotia, au prezentat poze cu subiectii unui juriu impartial, care a avut menirea sa ghiceasca varsta fiecarui individ. Subiectii care au fost cotati cu cele mai fragede varste erau aceia care aveau o viata sexuala regulata.

Care este legatura intre o viata sanatoasa si o viata amoroasa implinita? Pai, in afara de a spori increderea in sine, sexul creste si productia de hormoni ai cresterii, care imbunatatesc tonusul muscular.

Vei fi mai fericit

Este de la sine inteles ca sexul face ca oamenii sa se simta fericiti si impliniti, dar un document din "Arhivele comportamentului sexual" dezvolta un pic aceasta idee. Un studiu facut pe 300 femei arata ca cele care nu folosesc niciodata prezervativ sunt mai fericite si cu sanse mai mici de depresie decat acelea care il folosesc.

Care ar fi motivul? Se pare ca vaginul absoarbe hormonii aflati in sperma. Este o teorie interesanta, care nu incurajeaza insa sexul neprotejat, mai ales cu necunoscuti. Cu siguranta o sarcina nedorita sau o boala cu transmitere sexuala nu te vor face mai fericita.

Vei slabi intr-un mod placut

In medie, sexul ajuta la arderea a 5 calorii pe minut, in functie de greutatea fiecarei persoane. Chiar si un sarut pasional cu partenerul creste ritmul batailor inimii, ceea ce seamana cu un mic exercitiu cardio. Asa ca data viitoare cand nu ai timp de sala, incerca macar sa-ti faci timp pentru ceva mai placut, dar cu aceleasi beneficii, ba chiar si cu un bonus.

Vei raci mai rar

Sexul te poate ajuta in prevenirea racelilor. Intr-un studiu facut la Universitatea Wilkes din Pennsylvania, cercetatorii au descoperit ca studentii care faceau sex o data sau de doua ori pe saptamana aveau un nivel mai crescut de imunoglobulina A, un anticorp care creste imunitatea corpului.

Vei fi mai putin stresat

Sexul pare sa fie secretul unei vieti mai putin stresante. Intr-un studiu al Universitatii din Paisley, Scotia, 40 femei si barbati au fost pusi sa tina un discurs foarte plictisitor si neinteresant in fata unei audiente impresionante. Dupa aceasta, participantilor le-a fost masurata tensiunea arteriala si s-a constatat ca cei care aveau o viata sexuala regulata au facut fata mult mai bine stresului, avand o tensiune mult mai apropiata de normal decat ceilalti.

Vei avea o inima mai sanatoasa

Un studiu recent publicat in jurnalul Colegiului American de Cardiologie arata ca disfunctiile erectile sunt combinate adesea cu boli ale inimii. Cercetarorii au urmarit 2.300 de barbati timp de 4 ani si au constatat ca cei cu disfunctii aveau un risc de infarct mai ridicat cu 58 de procente.

Un alt studiu asemanator arata ca barbatii care au cel putin 3 orgasme pe saptamana au cu 50% mai putine sanse sa aiba un infarct sau accident cerebral. Sexul ajuta inima pentru ca odata cu orgasmul se elibereaza si hormonul DHEA, care ajuta circulatia si dilatarea arteriala.

Vei trai mai mult

Pentru motive care inca nu sunt lamurite, se pare ca sexul chiar adauga ani vietii tale. Un studiu publicat in Jurnalul Medical Britanic arata ca barbatii care fac sex mai putin de o data pe luna au sanse considerabil mai mari sa moara in urmatorii 10 ani decat barbatii care fac sex macar o data pe saptamana.

Iar barbatii nu sunt singurii care au fost examinati. Femeile de asemenea isi pot prelungi viata cu 7-8 ani daca au o viata sexuala activa.

Asa ca atunci cand te-ai plictisit de aceeasi alimentatie sanatoasa si de orele lungi petrecute in sala de sport, poti sa recurgi la probabil cel mai placut mod de a-ti imbunatati sanatatea.

Andrada Avram

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#beneficii sex, #sex viata sanatoasa, #sex sanatate, #satisfactie sexuala, #satisfactie sexuala sanatate, #orgasm , #viata sexuala