Alimente care incing cheful de amor

Sambata, 19 Martie 2011, ora 08:40
9221 citiri
Alimente care incing cheful de amor

Libidoul poate fi stimulat prin diverse metode, una dintre ele fiind aceea de a consuma anumite alimente. Si, desi nu exista studii ample care sa dovedeasca proprietatile afrodiziace ale unor produse, acestea merita totusi o incercare.

Potrivit Health.com, sunt alimente sanatoase, care te pot face mai dornic de activitate sexuala.

1. Sparanghel

Acesta este cunoscut ca fiind afrodisiac din vremuri stravechi. Sparanghelul este bogat in vitamina B6 si in folati, iar aceste substante pot amplifica excitatia si orgasmul. In plus, ajuta la cresterea nivelului de vitamina E, care stimuleaza hormonii sexuali atat la femei, cat si la barbati.

2. Avocado

Pentru o activitate sexuala foarte buna ai nevoie de energie, pe care o poti primi si de la avocado. Acest fruct este bogat in minerale, grasimi mononesaturate (tipul bun de grasimi, care protejeaza inima si ajuta la scaderea colesterolului), vitamina B6 si acizi grasi omega-3, care au rolul de a imbunatati dispozitia. In plus, avocadoul iti sporeste si dorinta sexuala.

3. Ardei iute

Acestia contin capsaicina, un ingredient ce ajuta la eliberarea de endorfine in creier - o substanta care creeaza un sentiment de euforie.

4. Ciocolata

Despre ciocolata se stie de mult timp ca are proprietati afrodiziace, si pe buna dreptate. Aceasta contine triptofan, care ajuta organismul sa produca serotonina - o alta substanta care da o stare de bine si care poate juca un rol in ceea ce priveste libidoul.

In plus, contine si feniletilamina - o substanta care contribuie la amplificarea dorintei sexuale.

5. Bomboane cu lemn dulce

Acestea contin substante despre care se crede ca mimeaza efectele estrogenului si progesteronului - hormoni esentiali pentru functiile reproductiva si sexuala.

Mai mult, bomboanele cu lemn dulce pot ameliora simptomele sindromului premenstrual, care adesea afecteaza libidoul. Citeste cu atentie eticheta produsului, pentru a fi sigur ca ciocolata include si ingredientul-cheie.

6. Stridii

Aspectul lor a trimis intotdeauna cu gandul la momentele de intimitate. Insa la fel de adevarat este ca acestea sunt bogate in zinc, un mineral care ajuta organismul sa produca testosteron (hormon esential in reglarea libidoului, atat la femei, cat si la barbati).

Mai multe cercetari sugereaza ca zincul creste si potenta sexuala la barbati, precum si cantitatea de lichid seminal. La femei, zincul poate ajuta ovarele - sursa de estrogen, progesteron si ceva testosteron - sa fie sanatoase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#libido, #sex, #activitate sexuala, #viata sexuala, #stimulare libido, #alimente afrodiziace , #viata sexuala