Alimente care iti influenteaza viata sexuala

Miercuri, 23 Septembrie 2009, ora 23:52
13288 citiri
Alimente care iti influenteaza viata sexuala

Nu e un secret faptul ca alimentatia nesanatoasa te ajuta sa grabesti pasul catre obezitate. Din pacate, alimentele nesanatoase iti influenteaza si viata sexuala, in aceeasi masura. Iar daca mintea-ti era plina oricum de griji, de cand cu criza, numai de asta nu aveai nevoie.

Iar obezitatea si dorinta sexuala merg mana in mana. Cu cat greutatea creste, cu atat libidoul scade. In plus, greutatea in exces scade si sansele de a avea mostenitori; in cazul barbatilor afecteaza calitatea spermei, iar in cel al femeilor, apar probleme legate de ovulatie.

Vestea buna e ca doar cateva schimbari in alimentatie te pot readuce pe linia de plutire si iti pot revitaliza viata sexuala. Primul pas este sa te orientezi catre mancarurile care dau senzatia de satietate, bogate in nutrienti, dar sarace in calorii. Asa, vei scapa de kilogramele in plus care iti trag in jos libidoul.

Rezumand o carte aparuta in SUA, "Eat This, Not That!", Men's Health, citata de MSNBC, a intocmit un mic ghid al alimentelor care nu trebuie sa-ti lipseasca din camara sau frigider, dar si pe al celor de care sa nu te atingi, daca vrei armonie si sa iesi satisfacut din dormitor.

Banane Si nu e vorba despre aspectul lor sugestiv, ci de dozele sanatoase de potasiu si Vitamina B, care cresc productia de hormoni senzuali.

Stridii Cand vine vorba despre capacitatea stridiilor de a creste libidoul masculin, adevarul e pe undeva pe la mijloc. Este adevarat ca acestea contin un nivel mare de iod si zinc, cel dintai regleand respiratia si temperatura corpului, iar cel de-al doilea crescand cantitatea de testosteron.

Insa cercetatorii americani si italieni au ajuns la concluzia ca, desi midiile, molustele comestibile si stridiile contin doua tipuri de amino-acizi care fac sa creasca nivelul hormonilor sexuali, ar fi nevoie ca un barbat sa manance circa 50 de stridii pentru a obtine efectul scontat. Iar dupa asa o masa cu siguranta numai la dragoste nu i-ar mai sta capul.

Pentru a obtine un efect mai pronuntat se recomanda semintele de dovleac. Bogate in zinc si proteine, acestea vin si cu un bonus, acela ca protejeaza de cancerul de prostata.

Capsuni in ciocolata Aceasta asociere sexy nu e potrivita doar pentru Sfantul Valentin. O substanta care se gaseste in ciocolata este eliberata si in timpul sexului. In plus, capsunile contin Vitamina C, care ajuta la cresterea libidoului.

Cercetatorii italieni au demonsrat ca femeile care mananca ciocolata des au o dorinta sexuala crescuta comparativ cu cele care aleg alte gustari. Pentru un efect maxim, se recomanda ciocolata care are cel putin 60% cacao.

Ardei iuti Ai putea crede ca senzatia de fierbinteala care te cuprinde dupa ce ai muscat dintr-un ardei iute te-ar putea ajuta si in pat. Realitatea este ca nu s-a facut nicio cercetare in acest sens, iar ce-ai auzit nu e decat un zvon.

Insa ai putea incerca un pic de sofran, un condiment care lucreaza ca si sedativ si care blocheaza durerea, ucigand din nastere orice gand negativ care iti trece prin cap. In plus, sofranul contine o substanta care iti face corpul mult mai sensibil la orice atingere.

Rodii Aceste fructe abunda in antioxidanti, care imbunatatesc circulatia sangelui catre toate organele, inclusiv catre cele genitale.

Sparanghelul Poate ca nu pare o leguma asa de sexy, mai ales cand e doar fiert, dar sparanghelul este unul dintre cele mai vechi afrodisiace. Si pe buna dreptate, el continand o cantitate extrem de mare de Vitamina E, care stimuleaza productia de hormoni sexuali.

Muschi facut friptura 170 de grame de muschi gatit in acest fel reprezinta o sursa foarte buna de proteine, care cresc cantitatea de dopamina din organism. O astfel de masa contine si zinc, care creste libidoul reducand productia de prolactina, un dusman al sexului.

Inghetata de vanilie Nu numai ca s-a demonstrat ca vanilia starneste dorinta, dar calciul si fosforul din inghetata refac rezerva de energie a muschilor, crescand libidoul si ajutand orgasmele sa fie mai puternice.

Rosiile Chiar daca sunt benefice din multe puncte de vedere, rosiile coboara nivelul testosteronului. Efectul nu este dramatic, dar poate ar fi mai bine sa nu le incluzi daca planuiesti sa faci sex apoi.

Pentru a obtine efectul invers, de crestere a libidoului, mananca nuca de cocos. Acest tip de fruct este o sursa bogata de compusi grasi care ridica nivelul testosteronului.

Jmatate de sticla de vin In niciun caz. Un pahar iti va da senzatia de relaxare, dar daca bei mai mult de atat efectul va fi invers, pierzand acea stare numai buna pentru a face amor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#alimente dorinta sexuala, #alimente libidou, #dieta chf sex, #alimente viata sexuala, #banane sex, #ardei iute sex, #stridii sex, #alcool sex , #viata sexuala