Ziare.com

Durata ideala a partidei de sex

Duminica, 28 Aprilie 2013, ora 10:08

   

Durata ideala a partidei de sex
Exista multe opinii cu privire la durata ideala a unei partide sex si ar fi foarte greu ca specialistii sa formuleze reguli generale, intr-o chestiune atat de intim personalizata. De aceea, cei care trateaza aceasta problema sunt rezervati in a da sfaturi, limitandu-se mai mult la constatari.

Cea mai simpla constatare este aceea ca natura insasi a stabilit durata normala - ca sa n-o numim pretentios ideala - in functie de zona geogafica, de grupa antropologica sau chiar de mediul natural. Mai intervin suplimentar optiunile pasionale, determinate adesea de libidou sau de atractia dintre parteneri.

Asa cum relateaza Lady Mail, un sondaj facut printre europeni sustine ca durata care ar satisface partenerii din aceasta zona este de 23 de minute, excluzand timpul preludiului. Sondajul a fost facut pe un lot de 2.000 de persoane, dar este controversat de multi specialisti, rezultatul considerandu-se exagerat.

Un alt studiu, facut in America tot pe baza de sondaje, sustine ca, pentru o partida perfecta de sex, sunt suficiente 10 minute, iar specialistii apreciaza ca aceasta durata este mult mai realista, indeosebi sub aspectul disponibilitatii barbatului, al carui rol activ este determinant.

Mai mult decat atat, conform medlinks, cercetatori americani contesta cele 23 minute ale europenilor, sustinand ca durata pe care o poate oferi un barbat normal se incadreaza intr-o plaja cuprinsa intre 3 si 13 minute.

In acelasi camp se inscrie si concluzia doctorului Ervin Goldstein din SUA, care a efectuat in anii trecuti studii minutioase pe un lot de 1.500 de persoane si a stabilit statistic ca durata ideala a partidei de sex este de 7,3 minute.

Limitele sunt destul de largi, dar sexologii atrag atentia ca putem vorbi de o partida prea scurta, nesatisfacatoare indeosebi pentru partenera, numai daca durata actului sexual se situeaza sub 2 minute.

Pe de alta parte, sexologii sunt de comun acord ca durata ideala a actului sexual nu depinde de un partener sau altul, ci numai de ambii parteneri deodata.

Rolul barbatului este sa sesizeze senzatiile prin care femeia ajunge sa-si consume intreaga satisfactie sexuala, oferindu-i prin conduita sa raspunsul la acele senzatii asteptate.

Rolul femeii este sa fie pregatita pentru receptarea intregii satisfactii a actului sexual, eliminandu-si orice temeri, capabile sa-o inhibe de la placere. Restrictiile si prejudecatile din trecut au facut ca milioane de femei sa treaca prin viata fara a cunoaste placerea sexualitatii.

Trebuie totusi sa recunoastem ca natura a facut o anumita discriminare in legatura cu modul cum isi consuma cei doi parteneri actul sexual. In timp ce, pentru barbat, acesta poate deveni chestiune de rutina, femeia va cunoaste cu greu satisfactia, daca nu simte si afectiunea.

Poate pentru acest motiv durata actului sexual devine mai putin importanta. Importanta este conduita dintre parteneri si afectiunea reciproca. Daca exista acestea, actul in sine devine de la sine ideal, inclusiv durata lui, de care natura are destula grija.

Citeste mai multe despre partida de sex durata act sexual durata
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 11635 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

La tine

In alea cateva ore fiind incluse si agatzatul din bar dinainte si somnul de dupa ! :-)))

 

 

la mine

e de cateva ore

 

 

Cateodata, ai un haz

aparte. Acum, mor de ras. Bafta!

 

 

mey .............

ce stiti voi ce fac eu !??

Dar ma bucur ca sunteti relaxati .

E zi de sarbatoare !

La multi ani !

 

 

Da .. o ora te lauzi

juna de ora incereci, o ora juma te scuzi!

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor