Cum mentii focul pasiunii in casnicie - partea I

Vineri, 11 Ianuarie 2013, ora 10:01
3896 citiri
Cum mentii focul pasiunii in casnicie - partea I
Foto: Fox News

Cei care sunt casatoriti de mult timp si simt ca relatia lor fizica are de suferit pot apleca urechea la sfatul specialistilor pentru a reaprinde focul pasiunii.

Sexul este componenta a oricarei relatii, fiind important in orice casnicie. El poate face ca un mariaj sa fie durabil si poate tine doi oameni alaturi si zeci de ani. Conform Fox News, a intretine flacara pasiunii intr-un mariaj, dupa multi ani, este o adevarata provocare.

Creierul, un element important

Studiile de neurologie arata ca in primele 18 luni ale unei relatii creierul omului produce numeroase substante chimice care ajuta la intretinerea pasiunii intr-o relatie monogama. Cu timpul, substantele respective nu mai sunt produse in aceeasi cantitate si este nevoie de un efort mai mare din partea fiecaruia.

Printre substantele care ne ajuta la inceputul relatiei se afla serotonina si dopamina. Din pacate, secretia lor este incetinita cu timpul. Daca vrei sa faci totul sa mearga bine, e nevoie de o prima masura importanta: sa faci din relatia voastra o prioritate.

Comunicarea in legatura cu sexul

A avea un mariaj sanatos inseamna a avea o comunicare eficienta si in plan sexual cu celalat. A comunica nu inseamna a arunca vina pe el, a te jena sa vorbesti sau a te plange tot timpul celuilalt. Sexul ne ajuta sa ne eliberam de stres si ne binedispune, apropiindu-ne unul de celalalt.

Incearca sa rezolvi problemele care apar, chiar daca nu intotdeauna iti vor conveni solutiile adoptate.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#sex casnicie, #mentinere pasiune casatorie, #pasiune mariaj sfaturi , #viata sexuala