De ce ajung cuplurile sa nu mai faca sex

Duminica, 12 Mai 2013, ora 21:33
13359 citiri
De ce ajung cuplurile sa nu mai faca sex
Foto: professionallifecoach.org

Lipsa sexului distruge o relatie incet, dar sigur. Desi cauzele sunt ascunse, o analiza a relatiei tale cu partenerul le poate scoate la iveala si te ajuta sa le remediezi pana nu e prea tarziu.

Desi e normal ca frecventa sa scada odata cu trecerea timpului, nu este normal ca relatiile intime sa inceteze la un moment dat. Atunci este timpul sa abordati amandoi relatia altfel, daca doriti sa o salvati. Specialistul in domeniu, doctorul Seth Meyers, autorul cartii "Dr. Seth's Love Prescription: Overcome Relationship Repetition Syndrome and Find the Love You Deserve", ne ofera cateva explicatii si sfaturi in aceasta privinta, conform Fox News:

Mentine flacara dragostei aprinsa

Intr-o relatie, un partener observa la un moment dat ca ei nu mai fac sex deloc. Uneori, niciunul dintre cei doi nu observa acest lucru, caci ambii sunt deconectati de la acea relatie din punct de vedere emotional. Ei nu isi dau seama ca lipsa sexului a devenit o problema pentru ambii. In cuplurile tinere, sexul este necesar, el fiind important si pentru mentinerea unei sanatati bune. Daca sexul dispare din viata cuplului, totul se intampla din anumite motive.

Resentimentele

Acestea se acumuleaza in timp si erodeaza o relatie mai mult decat orice altceva. Din aceasta cauza, unii ajung sa isi vada partenerii de viata ca inamici, si nu ca aliati sau prieteni. Din aceasta cauza, relatiile intime cu cineva pe care il percepem ca adversar nu pot fi imaginate de nimeni.

Plictiseala sau depresia

O alta cauza a lipsei sexului este plictiseala sau depresia unuia sau a ambilor parteneri. Ei pot simti ca totul sta pe loc in toate privintele: relatia dintre ei, cariera sau viata lor sociala. Din aceasta cauza dispar inclusiv spontaneitatea si dorinta lor.

In cazul depresiei, cineva care are aceasta afectiune nu va recunoaste niciodata. Mai greu este in cazul barbatilor, lor fiindu-le greu sa ceara ajutorul altcuiva. Depresia se poate manifesta ca lipsa poftei de mancare, lipsa sau insuficienta somnului, iritabilitate, retragere si izolare fata de ceilalti. O persoana cu depresie va avea rareori pofta de sex, ea fiind lipsita de energie.

Epuizarea si lipsa interesului

Nu subestimati niciodata rolul pe care epuizarea il are in inhibarea dorintei sexuale. Ea poate avea diferite cauze, printre care pot fi mentionate indatoririle casnice si ingrijirea copiilor, volumul mare de munca de la serviciu, precum si problemele cu somnul. Multi barbati se simt epuizati, insa nu exprima aceasta stare fata de partenere deoarece ei cred ca vor arata semne de slabiciune.

Unii parteneri isi pierd si interesul fata de celalalt. Printre semnele evidente se numara interesul acordat unor alte aspecte ale vietii lui, in detrimentul tau. Nu uitati insa ca o relatie pe termen lung are anumite perioade neplacute, iar lipsa sexului poate sa apara de multe ori in cursul ei. Important este sa constientizati problemele si sa incercati sa le rezolvati impreuna.

Eveniment Quarterly Report

CCR a amânat o nouă contestare depusă de USR și Forța Dreptei. Când se va dezbate legea funcțiilor de conducere din domeniul sanitar
CCR a amânat o nouă contestare depusă de USR și Forța Dreptei. Când se va dezbate legea funcțiilor de conducere din domeniul sanitar
Curtea Constituţională a decis joi, 28 septembrie, să amâne pentru 2 noiembrie discutarea sesizării deputaţilor partidului Forţa Dreptei şi USR asupra modificărilor aduse unei ordonanţei...
Ginerele lui "Farmazon", afaceristul care "l-a servit" pe baronul PSD de Vaslui: "Dumitru Buzatu pentru mine este ca un al doilea tată"
Ginerele lui "Farmazon", afaceristul care "l-a servit" pe baronul PSD de Vaslui: "Dumitru Buzatu pentru mine este ca un al doilea tată"
Deputatul PSD Vaslui Eduard Popică, ginerele omului de afaceri Emil Savin care a colaborat cu DNA oferindu-i mită președintelui Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat joi, 28...
#lipsa sex relatie cauze , #viata sexuala