De ce se moare in timpul actului sexual

Marti, 11 Decembrie 2012, ora 14:58
34363 citiri
De ce se moare in timpul actului sexual
Foto: infoniac.ru

Statisticile arata ca a muri in timpul sau chiar din cauza actului sexual nu este chiar o raritate. Sunt mult mai expusi barbatii decat femeile la acest risc. Dintre barbati, sunt mai vulnerabili cei mai inaintati in varsta. Cu cat partenera este mai tanara, cu atat barbatul respectiv este mai expus.

In plus, cercetatorii italieni si germani au constatat ca sunt mai frecvente decesele babatilor in cazul relatiilor cu amanta, decat in cazul relatiilor intime cu sotia, noteza portalul Infoniac.

Factori care duc la deces

Studiile arata ca motivele care provoaca decesul in asemenea situatii au la baza trei factori provocatori: cel psihologic, cel fiziologic si cel efectiv sexual.

Oricat de ciudat ar parea, infidelitatea - atunci cand n-a ajuns obisnuinta - produce o stare de stres greu de stapanit. Acesta este principalul factor provocator, care actioneaza psihologic, adesea concomitent cu sentimentul de vinovatie.

Tot psihologic actioneaza la barbati teama de a nu face fata la o noua partenera, de a se compromite in fata acesteia, ceea ce in cele din urma se transforma tot intr-o stare de stres, cu consecinte neprevazute.

Un motiv fiziologic este legat de faptul ca un barbat mai inaintat in varsta simte nevoia sa fie galant cu noua lui partenera, o invita la o cina romantica, acolo consuma mancaruri satioase si grase, inclusiv alcool.

Astfel, sunt create toate premizele pentru ca, in timpul actului sexual, sa se produca disfunctii neasteptate, de cele mai multe ori de ordin cardiac sau cerebral.

Factorul sexual intervine tot la barbati, atunci cand acestia constata ca functia sexuala a devenit mai lenta si forteaza excitatia senzuala, pentru a provoca erectia si, in cele din urma, orgasmul. Aceasta manevra solicita excesiv functiile vitale, inclusiv creierul si inima, care pot ceda, in cazuri extreme, mai ales daca s-a consmat alcool.

Cecetatorii italieni au constatat ca 30% dintre cauzele mortii subite in timpul momentelor de intimitate se produc la persoane care au consumat alimente consistente si bauturi alcoolice.

Fara intentia de a da o lectie de moralitate, medicii germani atrag atentia ca, sub acest aspect, relatia sexuala cu partenera permanenta - cea de acasa - prezinta incomparabil mai putine riscuri prvind un accident vascular, cardiac sau cerebral in momentul de maxim efort sexual.

La femei, riscul de deces in timpul actului sexual este mult mai mic, dar femeia prezinta alte riscuri, aici intrand sarcina, imbolnavirea sau imbatranirea prematura in cazul excesului de sex, ceea ce nu si-ar dori nicio doamna.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#sex deces, #exces sex consecinte, #sex frecvent urmari, #sex amanta deces , #viata sexuala