Ziare.com

De ce un barbat nedormit se crede irezistibil

de Anca Serghescu
Luni, 03 Iunie 2013, ora 15:31

   

De ce un barbat nedormit se crede irezistibil
Lipsa somnului ne afecteaza pe toate fronturile, un studiu recent aratand ca inclusiv perceptiile asupra celuilalt sex sunt mult deformate. Astfel, un barbat care nu a dormit suficient va crede ca femeile sunt mai doritoare sa faca sex decat in realitate.

Atunci cand sunt odihniti, perceptia barbatilor legat de acest aspect este corecta, insa dupa o noapte de nesomn este afectat lobul frontal, realitatea fiind deformata, relateaza ScienceDailyScienceDaily. Au de suferit, la fel ca in cazul consumului de alcool, felul in care se iau deciziile, dorinta de asumare a riscurilor, disparand si parte din inhibitii.

Este primul studiu care pune sub lupa privarea de somn in contextul intalnirilor romantice si deciziilor din sfera sexuala.

Cercetarile efectuate la Universitatea americana Hendrix atrag atentia ca o simpla noapte de nesomn ne expune unor comportamente sexuale riscante. Cu alte cuvinte, luam decizii pe care in mod normal le-am scoate din calcul, se mentioneaza intr-un raport ce va fi publicat marti in jurnalul SLEEP.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1456 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor