Exercitiile Kegel - cum sa-ti imbunatatesti viata sexuala si nu numai

Sambata, 24 Septembrie 2011, ora 11:45
6354 citiri
Exercitiile Kegel - cum sa-ti imbunatatesti viata sexuala si nu numai
foto: arhiva

Exercitiile Kegel poarta numele celui care le-a inventat. Sunt exercitii foarte usoare pe care le poate face oricine. Dar eficienta lor este determinata de perseverenta pe care o dovedesti la antrenamente.

Exercitiile Kegel sunt exercitii speciale pentru musculatura puboccigiana. Poti localiza acesti muschi daca intrerupi voluntar, cateva secunde, fluxul de urina, scrie Kegel Exercises. Cotractia acestor muschi te ajuta sa-ti tonifici musculatura vaginala si sa rezolvi o gramada de probleme, printre care incontinenta urinara. In plus, o sa-ti imbunatatesti substantial viata sexuala. Iar avantajele o sa le simti si tu, si partenerul tau.

Sunt trei tipuri de exercitii de baza.

Contractii lente. Contracti puternic muschii pubococcigieni ca si cum ai vrea sa opresti fluxul urinar. Pastreaza contractia 3-5 secunde si apoi relaxeaza-te. Repeta exercitiul in serii de 15-20 de contractii.

Contractii rapide. Contracti si relaxezi alternativ muschii pubococcigieni cat poti de repede. Si cat poti de mult. Repeta exercitiile in serii de 10-15 contractii.

Impingeri. Ca atunci cand te opintesti sa impingi o mobila. Pentru tine ca si cum te-ai forta sa urinezi.

Atunci cand faci exercitiile, pui in actiune si musculatura abdominala si intreaga musculatura din zona bazinului. Este indicat ca fiecare tip de exercitiu sa fie retetat in sesiuni de cel putin cinci ori pe zi. Dupa o saptamana mai adaugi inca zece repetari la fiecare dintre cele trei tipuri de contractii. Si continui asa, saptamanal, pana ajungi la serii compuse din o suta de repetari.

Aceste exercitii au fost puse la punct de doctorul Arnold Kegel in urma cu aproape 60 de ani pentru a ajuta la intarirea muschilor din jurul platformei pelviene. Ulterior, s-a dovedit ca ele sunt o veritabila binecuvantare pentru viata sexuala.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#exercitii Kegel, #imbunatatire viata sexuala, #intarire musculatura, #exercitii fizice , #viata sexuala
Comentarii