Frigide? Nu va panicati!

Duminica, 13 Martie 2011, ora 23:04
10591 citiri
Frigide? Nu va panicati!

Pe buna dreptate, femeile revendica dreptul la placere si, cand nu reusesc sa acceada la ea, spectrul frigiditatii le produce panica. Dar, cum pentru fiecare problema legata de viata sexuala exista solutii, de ce nu le-ar asculta si in acest caz pe cele ale specialistilor.

Orice femeie, pe tot parcursul activitatii sexuale, poate ajunge victima frigiditatii, ale carei cauze sunt foarte variate si au origine fie organica, fie psihologica, aceasta din urma cea mai frecventa. Intr-adevar, multe femei au un echilibru fizic perfect, ceea ce le ajuta in relatia cu partenerii lor.

Blocajul sau inhibitia placerii sunt de cele mai multe ori expresia unor experiente traite anterior, cu multe capcane afective. Primul contact fizic cu mama are in tulburarile sexuale o importanta deloc de neglijat. Absenta mangaierilor, a tandretei din partea mamei duc la o prima ratare in atingerea placerii, cand micuta va deveni femeie.

Educatia prea severa, lipsa de informatii legate de propriul lor corp si de sexualitate sunt de asemenea cauze ce se consemneaza adesea, atunci cand se abordeaza tema frigiditatii.

Paradoxal, daca placerea lipseste, este inteleasa nu numai ca o incapacitate, ce tine de ea, dar duce la un refuz al celui de la care a dorit-o. Corpul protejat ca o fortareata refuza sa se abandoneze placerii. Dupa doctorul ginecolog Roger Geraud, autorul cartii "A intelege si a trata femeile frigide", dragostea necesita "pierderea tuturor reperelor", uitarea de sine.

Exista si esecul primului raport sexual. Cand acesta nu a fost dorit, cand nu s-a atins punctul culminant, tanara este deceptionata si va iesi cu greu din atitudinea negativa fata de relatiile sexuale ulterioare.

La varsta adulta, femeia de genul acesta este adesea nesatisfacuta si, la cel mai mic conflict cu partenerul, va da vina numai pe el. Isi imagineaza apoi ca un alt barbat ar putea sa-i ofere mai mult. Merge din relatie in relatie, iar problema sexuala se agraveaza.

Au fost aduse in discutie de multe ori femeile narcisiste, incapabile sa simta placerea sexuala, care sufera si pentru ca nu pot iubi cu adevarat un barbat.

Frigiditatea organica "secundara" apare brusc, din cauza unor tulburari endocrine, infectiilor vaginale (salpingite, vaginite etc), care provoaca dureri in timpul actului sexual, inhiband placerea, ca si chisturile ovariene.

Medicamentele, unele dintre ele, cum ar fi anxioliticele, antihipertensivele, antivomitivele "ucid dragostea", mai ales somniferele, pentru ca produc somnolenta si "adorm" placerea.

In toate cazurile relatate, e bine sa se stea de vorba cu un terapeut sau cu un sexolog carora sa li se explice cu sinceritate "suferinta", iar acestia sa demonstreze cum sa fie depasita, in orice caz, fara a se intra in panica.

Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei și a listei Drepte Unite pentru alegerile locale din Bucureşti că în această...
#frigiditate, #sex frigiditate, #tratament frigiditate , #viata sexuala