Infidelitatea - intoarcerea la adolescenta?

Marti, 25 Februarie 2014, ora 11:41
3509 citiri
Infidelitatea - intoarcerea la adolescenta?

Dupa o perioada plina de pasiune a carei durata difera in functie de fiecare persoana, dragostea poate suferi transformari.

Entuziasmul din primele luni, palpitatiile si alte senzatii se estompeaza; oamenii se obisnuiesc unii cu altii, apare sentimentul ca iubirea a disparut complet.

Unii resimt atunci o nostalgie dupa emotiile indragostitului de altadata si cauta sa regaseasca acea stare specifica nasterii sentimentului de dragoste, indreptandu-se spre o alta directie, dincolo de cuplu.

Maia Mauzarette, scriitor, jurnalist editorialist concentrat pe probleme de sexualitate, autor si al blogului Sexactu, are alte explicatii pe care vi le prezentam, gratie GQ.

De ce cauta oamenii sa scape cand devin infideli?

Isi doresc "un flash, o forma aparenta de inconsecventa, adica o relatie in care se vor opri sa construiasca. Fie ca ai 20, 30 sau 40 de ani e necesar sa fii serios in ceea ce faci", argumenteaza Mauzarette, adica "sa gasesti persoana potrivita, un acoperis, sa imparti bugetul, sa faci planuri de viitor, sa te indatorezi, sa faci copii. Fiecare microdecizie se 'plateste' la 50 de ani, daca nu divortam. Fiecare concesie va dura secole, daca nu e renegociata".

Continuand sa vorbeasca despre infidelitate, Maia Mauzarette crede ca "atunci cand esti infidel, nu numai ca nu se negociaza mare lucru, dar se redescopera acele senzatii adolescentine. Saruturi pe furis, chiuluri de la scoala, schimbarea cartierului ca sa nu fii surprins, cheltuieli financiare neasumate, mangaieri pe sub masa, mesaje ascunse, conversatii in soapta, sa nu te auda parintii etc.".

Apoi, completeaza autoarea citata, exista "partea secreta a celuilalt, la care nu ai avea, probabil, niciodata acces, ce asculta la radio dimineata, cat timp petrece sub dus, cum isi gestioneaza mahmureala, cum este persoana cand se elibereaza de stres, cum spune te iubesc".

Psihologie pe intelesul tau, cu Mihaela Oancea: Infidelitatea in cuplu

Infidelii doresc expatrierea?

Marturisind ca a citit undeva ca "expatriatii cauta sa redevina minori, ca sa nu poata vota, sa nu se simta obligati sa cunoasca actualitatile sau ultimele framantari politice, sa nu datoreaze nimic nimanui, pentru a putea argumenta ca nu cunosc regulile, adica sa se elibereze de tara lor".

Pentru Maia Mauzarette, intrebarea este mai elaborata. "Infidelii emigreaza mai mult sau mai putin? Eu compensez fidelitatea mea relativa printr-o dubla infidelitate de, in curand, opt ani in Franta? Se potriveste cu alte forme de autoindulgenta? Marii jucatori sunt infideli? Si mai sunt inca persoane care raman cu adevarat adulti 24 din 24?"

Aducandu-se in discutie copilaria, autoarea nu crede ca aceasta etapa este cautata, ci "perioada adolescentei, cu acea independenta relativa, cand se stie ca pranzul oricum ne asteapta, atunci cand ne intoarcem acasa".

"Dar", concluzioneaza Mauzarette, "daca acceptam aceste usoare reintoarceri in trecut nu facem, paradoxal, din noi persoane mai mature? Acele persoane care nu-si povestesc baliverne? Care nu pretind ca sunt mai adulte decat nu sunt? Si tot ca un paradox, a fi infidel nu inseamna ca esti de o sinceritate absoluta?".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#infidelitate intoarcere adolescenta, #legatura infidelitate adolescenta, #infidelitate barbati femei, #cauzele infidelitatii , #viata sexuala