Marile scandaluri sexuale din politica mondiala

Vineri, 19 August 2011, ora 23:23
3061 citiri
Marile scandaluri sexuale din politica mondiala
.

Scandalurile cu iz de sex au fost si sunt in continuare motiv de cresterea ratingului televiziunilor sau presei si de scaderea cotelor in sondaje ale participantilor, mai ales cand sunt etichetati cu initialele VIP.

Cateva din cele mai notorii sunt prezentate mai jos, dar lista este departe de a fi completa, potrivit Factroom.ru.

John Profumo, ministrul britanic de razboi

Conflictul a fost declansat de relatia extraconjugala cu o dama de companie, Christine Keeler, care intretinea in acelasi timp relatii si cu atasatul naval sovietic, Evgheni Ivanov.

Nu stia, saraca de ea, ca el este spion sadea - altfel nu-l trimiteau rusii la Londra. Scotland Yard, insa, stia. Prin Christine, firul a ajuns la ministrul de razboi.

Rezultatul: demisie, proces, 9 luni condamnare. Lovitura colaterala: un oarecare Stephen Ward, care facuse legatura dintre Profumo si Christine, s-a sinucis. Motivele au ramas in ceata.

Gary Hart, fost candidat la presedintia SUA

In 1987, senatorul Gary Hart, din Colorado, era printre favoritii Partidului Democrat pentru candidatura la presedintia SUA.

La o luna dupa ce si-a anuntat candidatura, reporterii ziarului Miami Herlard au dezvaluit relatiile sale extraconjugale cu fotomodelul Donna Rice.

Cota sa de popularitate a scazut brusc de la 32% la 17%, iar, dupa ce harnicii reporteri au reusit sa-l si fotografieze cu amanta pe genunchi, publicand cliseul in National Enqurier, Gary Hart s-a retras definitiv din politica.

In prezent, este profesor la universitatea din Colorado si a publicat romane, fara sa-si afiseze numele. Foloseste pseudonimul John Blackthom.

Canaan Banana, presedintele republicii Zimbabwe

Fostul presedinte Banana a fost condamnat in 1997, dupa expirarea mandatului, pentru relatii homosexuale cu fostii subordonati. Scandalul l-a declansat fostul sau bodyguard, care si-a ucis un camarad, pentru ca-l poreclise "madam Banana".

Cercetat pentru 11 cazuri de viol, Banana a fost condamnat la 10 ani inchisoare, din care 9 ani cu suspendare. Dupa eliberare, a murit de cancer.

Iuri Suratov, procuror general al Rusiei

Acuzatiile asupra lui Suratov au pornit de la filmul live "trei intr-un pat", difuzat pe canalul Rossia. Cei trei erau doua fete si procurorul.

A fost suspendat, demis, dar la proces s-a aparat cu avocati buni, care au dovedit ca filmul nu poate fi proba valabila, alte probe nu sunt si dosarul a fost inchis definitiv. La rusi, ca la noi, sau poate la noi ca la rusi - tot una e.

Harry Stonesifer, presedintele "Boeing"

Harry Stonesifer a demisionat imediat ce a devenit publica relatia sa cu o subalterna directa, vicepresedinta companiei, Debra Peabody. Ancheta interna efectuata de societate a dovedit ca relatia cu un subordonat "a avut loc cu acordul partilor", ceea ce il punea la adapost de lege, dar nu si de etica profesionala.

Ca rezultat, a fost parasit de sotie, dupa 50 de ani de casnicie, iar ulterior s-a recasatorit cu Debra Peabody.

Jacob Zuma, presedintele Africii de Sud

In 2005, Jacob Zuma, pe atunci vicepresedinte al Africii de Sud, a fost acuzat de viol de catre fiica unui prieten al sau, decedat. Femeia a dovedit ca era HIV-pozitiva. Zuma, desi stia acest lucru, nu a fololsit prezervativ, contravenind legii.

Instanta a stabilit insa ca relatia a avut loc "de comun acord" ceea ce exclude violul si nici n-a retinut detaliul cu prezervativul, ca fiind nedovedit.

Aventura a produs senzatie in tabloide, dar Jacob Zuma nu numai ca a fost scos din cauza, dar si-a continuat cariera politica. In 2009, a fost ales presedinte al statului.

Ferdinand Lugo, presedintele Paraguayului

Inainte de a intra in politica, fostul presedinte al Paraguayului fusese episcop catolic. La un an dupa alegere, trei femei au depus simultan plangere impotriva sa, sustinand ca el este tatal copiilor lor.

Ferdinand Lugo a recunoscut paternitatea primului copil, iar de al doilea a declarat ca nu este sigur. Al treilea a fost infirmat de probele ADN.

Fostul episcop a ramas agreat in public. La investirea ca presedinte, declarase ca nu accepta sa primeasca salariu, intrucat face parte din categoria "oamenilor umili". A facut impresie buna si a ramas presedintele statului. Cunoastem smecheria: e ca si cum ai spune "sarac, dar cinstit".

Bill Clinton, preseditele SUA

Aventura sa este prea notorie, ca sa mai fie recapitulata si in cele de fata. Aici merita poate amintita doar abilitatea cu care fostul presedinte a tratat acuzatia, astfel incat sa nu aiba consecinte nici pe plan politic, nici in familie si nici in societate.

In societatea de azi, este un mare merit sa iesi onorabil dintr-o intamplare scandaloasa, fara pic de scandal.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#scandaluri sexuale politicieni, #scandaluri sexuale personalitati publice , #viata sexuala