Motive surprinzatoare pentru care nu mai esti asa de barbat

Luni, 12 Decembrie 2011, ora 18:19
10974 citiri
Motive surprinzatoare pentru care nu mai esti asa de barbat

Majoritatea barbatilor se confrunta cu disfunctii erectile pentru o perioada mai scurta sau mai lunga de timp. Pentru unii este o problema de scurta durata, dar altii nu reusesc sa gaseasca leacul, pentru ca nici macar nu cunosc cauza problemelor lor.

Varsta este cel mai comun factor, in jur de 4% din barbatii de 50 de ani confruntandu-se cu astfel de probleme, in timp ce aproape jumatate dintre cei de 75 de ani se afla in aceeasi situatie. Iata, insa, alte cauze la care poate nu te-ai gandit, conform My Health News Daily:

Pastilele pentru caderea parului si pentru prostata marita

Unele medicamente, precum finasteridele sau dutasteridele, sunt folosite de barbati in cazul in care se confrunta cu caderea parului, dar si atunci cand au probleme de prostata, potrivit Jurnalului de Medicina Sexuala.

"Aceste pastile reduc cantitatea de dihidrotestosteron din sange", spune dr. Andrew Kramer, chirurg la Universitatea din Maryland. Acesta este un hormon sexual masculin cu rol esential in mentinerea unei vieti sexuale sanatoase.

Astfel, desi este benefic sanatatii, in general, si infatisarii, el poate da asemenea disfunctii hormonale nedorite.

Boli ale gingiilor

In ce fel afecteaza gingiile organele sexuale? Parodontoza (gingii inflamate si infectate cronic) creste riscul disfunctiilor erectile, dupa cum arata un studiu recent efectuat pe soareci.

Gingiile bolnave reprezinta un semnal ca intreg organismul se afla intr-o stare precara, fiind legate si de afectiuni la nivelul inimii. "La baza bolii gingiilor se afla o circulatie proasta in aceasta zona, asa ca cel mai probabil sangele va avea si alte zone ale corpului unde nu va circula corespunzator, una dintre acestea fiind si cea genitala", spune dr. Bruce Kava, medic urolog la Universitatea din Miami.

Sotia s-a imprietenit cu amicii tai

Se stie ca factorii psihologici joaca un rol important in performanta sexuala, dar cu siguranta nu te-ai gandit ca asta te-ar putea afecta chiar atat de mult. Cercetatorii au chestionat mai mult de 3.000 de barbati cu varste cuprinse intre 57 si 85 de ani, ale caror partenere de viata erau apropiate de amicii lor, descoperind ca acestia erau cu 92 de procente mai predispusi la disfunctii erectile decat restul.

Oamenii de stiinta spun ca acest lucru se intampla din cauza felului in care barbatii, in special cei tineri, isi percep masculinitatea. Ei se simt amenintati in situatii dintre cele mai felurite. La barbatii de 70 si 80 de ani aceasta problema dispare, intrucat ei vad lucrurile cu totul altfel.

Ciclismul

Inca din vechime s-a observat o legatura intre calarit si impotenta. In zilele noastre s-a constatat ca anumite activitati, cum ar fi mersul pe bicicleta pe distante lungi, in mod regulat, pot avea acelasi rezultat.

In jur de 4% dintre barbatii care petrec cel putin 3 ore pe zi pe bicicleta se confrunta cu disfunctiile erectile, in timp ce doar 1% dintre alergatori sufera de acest lucru.

Cand stai pe saua de la bicicleta, greutatea corpului tau preseaza nervii si arterele care duc sangele catre organul sexual. Cu timpul, aceste vase pot fi afectate, rezultand o proasta irigare a zonei.

Diabetul

Barbatii care au diabet prezinta un risc de 2-3 ori mai mare sa sufere si din punct de vedere sexual, conform Institutului National de Sanatate.

O cantitate anormala de zahar in sange poate avaria nervii si vasele sangvine care asigura irigarea penisului.

Presiune sanguina ridicata

O buna presiune sanguina este esentiala pentru pastrarea sanatatii intregului organism, inclusiv a celei sexuale. Tensiunea scapata de sub control duce la scaderea volumului de sange transportat prin corp.

Totusi, si unele medicamente luate tocmai pentru rezolvarea acestei probleme, precum diureticele, duc la probleme in dormitor. Nu trebuie sa iei niciun tratament fara sa te sfatuiesti mai intai cu un doctor, care sa iti expuna toate aspectele.

Depresia

In jur de 61% dintre oamenii care au depresie au si probleme sexuale, conform unui studiu realizat la Clinica Cleveland. Aceasta boala face mai mult decat sa reduca interesul pentru sex. Exista o biochimicala in organism, care apare in conditiile in care depresia e deja instalata, care face barbatul sa nu poate avea o erectie normala.

Unele antidepresive, precum cele din clasa SSRI, pot duce si ele la astfel de efecte secundare, asa ca si in acest caz este esential sa discuti cu medicul inainte sa alegi un tratament.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#erectie probleme, #probleme erectie cauze, #erectie probleme motive, #disfunctii erectile cauze , #viata sexuala
Comentarii