Nicio dorinta sexuala? Nicio problema!

Joi, 03 Noiembrie 2011, ora 10:41
5989 citiri
Nicio dorinta sexuala? Nicio problema!

HSDD, tulburarea hiposexuala, e diagnosticata, dupa DSM-IV, Biblia pishiatriei, cand un individ prezinta niveluri scazute ale dorintei sexuale persistente sau repetate, nu are nici macar fantezii sexuale si aceste lipsuri ii provoaca dificultati in relatie si il nemultumesc. Dar daca nu il nemultumesc?

Un articol din revista Archives of Sexual Behaviour analizeaza aceasta problema. Femeile care sufera de HSDD isi exprima de multe ori disconfortul prin expresia: as vrea sa vreau. Absenta oricarui elan sexual poate fi o problema si in relatia cu partenerul, daca acesta are un nivel mai ridicat de dorinta.

Problema de diagnostic apare cand individul nu sufera deloc din cauza lipsei de dorinta, iar partenerul e la fel de nepasator in aceasta privinta. Un studiu epidemiologic facut in Australia arata ca 32% dintre femeile de 20-27 de ani au raportat dorinta sexuala scazuta, dar numai 16% au raportat ca nu se simt bine cu aceasta situatie.

In multe cazuri, disconfortul e unul social, cultural, dorinta sexuala fiind vazuta ca o parte esentiala a normalitatii. Mass-media ne bombardeaza cu sexualitate si instalarea psihanalizei in cultura populara ne-a creat mitul sexualitatii obligatorii pentru fericire.

In fata acestor idei omniprezente, un individ cu niveluri ale dorintei scazute se poate simti anormal si de aici un disconfort pe care el nu-l simte totusi cu adevarat.

Aceasta conditie ar putea fi deci o binecuvantare. Cum spunea Vladimir Nabokov: cand, dupa virsta de 70 de ani, am scapat de libido, a fost ca si cum in sfarsit m-as fi dat jos de pe un cal salbatic. Citeste mai mult despre Nicio dorinta sexuala? Nicio problema pe Think Outside The Box.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#lipsa dorintei sexuale, #fara chef sex, #HSDD tulburare hiposexuala , #viata sexuala
Comentarii