Noile reguli ale sexului si atractiei

Luni, 23 Mai 2011, ora 18:12
5381 citiri
Noile reguli ale sexului si atractiei
Foto: buzzle

Mai multe cercetari ale medicilor specialisti in sexologie arata ca, in ultimii ani, femeile au inceput sa aiba mai multe fantezii si sa fie mai lipsite de inhibitii, punand intr-o alta lumina vechile reguli ale atractiei, placerii si satisfactiei trupesti.

Menshealth.com a evidentiat felul in care s-au schimbat obiceiurile sexuale.

1. Femeile au mai putine limite

Un studiu al Universitatii Saskatchewan, realizat in 2008, arata ca barbatii au mai multe limite decat femeile. In cadrul cercetarii, 104 barbati si femei au primit o lista cu 33 de comportamente sexuale. Jumatate dintre participanti au fost rugati sa estimeze cat de normal este pentru barbati sa aiba astfel de comportamente, iar ceilalti au fost rugati sa mentioneze acelasi lucru, dar in cazul femeilor.

Rezultatele au evidentiat faptul ca femeile se simt mai libere in ce priveste comportamentul sexual, comparativ cu barbatii. Spre exemplu, participantii au considerat ca este in regula pentru o femeie sa aleaga daca va fi dominanta sau supusa in timpul contactului sexual, dar nu si pentru un barbat. Si la fel si cu jucariile sexuale sau partidele cu mai mult de un singur partener in acelasi timp.

"Femeile pot saruta un barbat sau o alta femeie si sa para feminine sau sexy", spune doctorul Debby Herbenick. "Barbatii, in schimb, sunt etichetati ca fiind gay daca saruta un alt barbat", a adaugat el.

2. Sexul optim

O analiza din 2009, bazata pe parerile a 20 de sexologi si pe intervievarea a 44 de persoane care sustineau ca au o viata sexuala excelenta, a identificat opt factori cheie care au un rol in a obtine o activitate sexuala de calitate.

Acestia sunt: conexiunea, intimitatea sexuala si erotica, comunicarea extraordinara, explorarea, autenticitatea, vulnerabilitatea, transcendenta si straduinta de a fi "prezent". Senzatiile fizice intense, orgasmul, dorinta, chimia si atractia au fost doar mentionate.

3. Mai multi muschi la barbati si o greutate mai mica la femei = viata sexuala mai buna

Un studiu realizat cu ajutorul a 400 de studenti a relevat faptul ca exista legaturi puternice intre nivelurile de satisfactie sexuala, constientizarea functionarii corpurilor lor si multumirea legata de corpurile lor. Tinerii musculosi erau cei mai satisfacuti din punct de vedere sexual, ca si femeile cu o greutate mai mica.

4. Este timpul pentru incercarea unor noi senzatii

Un sondaj recent arata ca 71% dintre americani vor sa aiba o activitate sexuala mai satisfacatoare, in timp ce 53% dintre ei isi descriu vietile intime ca fiind deprimante, lipsite de entuziasm si previzibile. Mai multe studii arata insa ca femeile sunt mai tentate sa incerce ceva nou, comparativ cu barbatii.

5. Ejacularile dese inainte de incercarea de a concepe un copil cresc sansele de procreare

Barbatii care vor sa devina tati au fost sfatuiti si mai sunt inca sa se abtina de la a face sex timp de cateva zile inainte de perioada in care femeia este la ovulatie (cand sansele de concepere sunt cele mai mari). Insa mai mult lichid seminal nu inseamna neaparat si o calitate mai buna a acestuia.

Un studiu realizat in Australia cu ajutorul a mai mult de 100 de barbati a aratat ca un barbat isi poate imbunatati calitatea lichidului seminal ejaculand in fiecare zi, timp de sapte zile, inainte de perioada de ovulatie a partenerei. La participantii la studiu, care au ejaculat in fiecare zi timp de o saptamana, numarul spermatozoizilor afectati a scazut de la 32% la 24%.

6. Cu cat femeile au o inteligenta emotionala mai ridicata, cu atat au o viata sexuala mai buna

In cadrul unui alt studiu, 2.000 de femei au fost rugate sa dea detalii despre performantele sexuale, iar apoi le-a fost evaluata inteligenta emotionala. Dupa ce au fost analizate rezultatele, a fost descoperit faptul ca femeile care aveau o inteligenta emotionala ridicata aveau de 2,5 ori mai multe orgasme, deoarece acestea au mai putine dificultati in a-si exprima dorintele si nevoile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#sex, #viata sexuala, #noi reguli viata sexuala, #activitate sexuala , #viata sexuala