Nu ai chef de sex? Iata ce poti face

Sambata, 08 Februarie 2014, ora 13:03
14233 citiri
Nu ai chef de sex? Iata ce poti face
Foto: Fox News

Lipsa libidoului este o problema cu care se confrunta multi oameni. Exista mijloace prin care putem rezolva o asemenea problema, iar acestea tin inclusiv de obiceiurile noastre zilnice.

Cercetarile arata ca aproape 15% dintre barbati nu au o dorinta sexuala regulata, scrie Fox News. Specialistii ofera cateva sfaturi care va pot fi de ajutor in efortul de a readuce pasiunea in viata de cuplu.

Iesiti mai mult in oras

Daca stati prea mult acasa in fata televizorului, atunci viata sexuala va avea destul de mult de suferit. Relatia voastra merita mai mult, iar pentru a reaprinde flacara, puteti apela la ceva simplu. Ceea ce puteti face este sa iesiti la un film, fara a fi nevoie sa planuiti neaparat ceva romantic, spune experta Leah Millheiser, de la Stanford Hospital & Clinics.

Schimba pastilele

Anticonceptionalele pot avea ca efect scaderea libidoului. Unele dintre ele pot cauza chiar si dureri in timpul momentelor intime. Pofta de sex poate scadea si ca urmare a unor schimbari hormonale care nu sunt cauzate neaparat de aceste pastile.

Prolactina, care este secretata mai mult in timpul alaptarii, scade secretia de estrogen si duce la scaderea libidoului. Monitorizarea atenta a unor asemenea schimbari hormonale este indicata de specialisti. Un alt pericol pentru libido il reprezinta medicamente precum cele pentru hipertensiune, reflux gastro-esofagian, anxietate si depresie.

Sarcinile casnice

Cel mai bine este ca partenerii dintr-o relatie sa imparta echitabil sarcinile casnice. Povara prea mare resimtita de unul dintre voi reduce mult libodoul si pasiunea din viata de cuplu. Chiar daca aveti copii, este bine sa va acordati putin timp doar relatiei voastre, macar seara inainte de culcare.

Ce sa mancati pentru a va imbunatati viata sexuala

Planifica sexul

Asa cum planifici lucrurile importante din viata ta, fa-ti o prioritate si din sex. Stabileste dinainte o zi si o ora pentru aceasta activitate, la fel ca atunci cand iti faci o programare la doctor. Relatia voastra va cunoaste cu siguranta o imbunatatire.

Nu ezita sa folosesti lubrifiant

Atmosfera propice nu este mereu usor de obtinut, ea fiind foarte importanta pentru ambii parteneri, dar mai mult pentru femeie. Lipsa secretiilor fiziologice poate fi suplinita cu succes de un lubrifiant. Daca problema persista, ginecologul iti poate indica solutii mai bune.

Fara stres

Stresul este un dusman al sexului. Problemele zilnice te pot coplesi, iar corpul produce un hormon specific denumit cortizol. Acesta poate scadea mult libidoul atunci cand este prezent intr-o cantitate prea mare in corp. Ai grija ca inainte de clipele intime sa iti eliberezi mintea de gandurile care te pot ingrijora.

Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei, acesta urmând să fie anunţat oficial drept candidat al celor două partide la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#sex pasiune cuplu femei barbati, #iubire relatie libido anticonceptionale , #viata sexuala
Comentarii