Ziare.com

Pilulele contraceptive dicteaza nivelul satisfactiei intr-o relatie

de Anca Serghescu
Joi, 13 Octombrie 2011, ora 22:07

   

Pilulele contraceptive dicteaza nivelul satisfactiei intr-o relatie
Un studiu realizat la Universitatea Stirling a scos la iveala faptul ca exista o legatura directa intre contraceptia orala si nivelul satisfactiei dintr-o relatie.

Dupa ce au fost chestionate mai multe femei, cercetatorii au conchis ca cele care luau deja anticonceptionale cand si-au cunoscut actualul partener sunt mai putin satisfacute din punct de vedere sexual si mai putin atrase fizic de acesta, relateaza BBC. Insa, per total, sunt mai satisfacute de alte aspecte ale relatiei, riscul ca aceasta sa se termine fiind si mai mic.

Cu alte cuvinte, exista atat aspecte negative, cat si pozitive din folosirea pilulelor, explica dr. Craig Roberts, coordonatorul studiului.

S-a observat ca femeile care iau anticonceptionale au si relatii mai de durata, in general cu doi ani mai lungi.

Intr-o cercetare anterioara, acelasi cercetator aratase ca anticonceptionalele afecteaza si preferintele femeilor in ceea ce priveste mirosul corpului partenerului. In loc sa caute barbati complet opusi din punct de vedere genetic, acestea se indreapta catre cei asemanatori din punct de vedere genetic.

De aceea, spune Craig Roberts, inainte de casatorie, cu cateva luni, femeile ar trebui sa aleaga o metoda de protectie non-hormonala, pentru a se reasigura ca atractia exista.

In mod normal, in cazul femeilor care nu folosesc un mijloc de protectie ce implica hormoni, fluctuatiile hormonale sunt mici, asa ca "ideea" generala ramane aceeasi, indiferent daca se afla sau nu intr-o perioada fertila a lunii.

Desi e drept ca in perioadele in care nu este cel mai fertila femeia se va simti mai atrasa de barbatii nu neaparat aratosi, diferiti din punct de vedere genetic, ci mai degraba de cei iubitori, pe care se pot baza, pe care ii pot vedea usor in postura de tatici, dupa cum se mentioneaza intr-un raport publicat de jurnalul Proceedings of the Royal Society B.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1550 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor