Placerea sexuala, mai intensa la femei? Zonele erogene, in functie de sex

Vineri, 13 Septembrie 2013, ora 18:11
14507 citiri
Placerea sexuala, mai intensa la femei? Zonele erogene, in functie de sex

Femeile si barbatii au in comun multe zone erogene. Insa receptorii placerii sunt mai sensibili in cazul reprezentantelor sexului frumos, se arata intr-o cercetare recenta, care a clasificat stiintific punctele corporale care procura senzatii erotice.

Atat la femei, cat si la barbati, regiunea genitala are cea mai mare incarcatura erogena. Insa intensitatea senzatiilor erotice este mai mare la femei - aceasta este concluzia unui studiu aparut recent in revista internationala de neurostiinte "Cortex", citat de Le Figaro.

In cadrul cercetarii efectuate de oamenii de stiinta de la Universitatea din Bangor, Marea Britanie, si de cei de la Universitatea din Johannesburg, Africa de Sud, mai multor voluntari - 300 de barbati si 500 de femei - li s-a cerut sa noteze pe o scara de la 1 la 10 intensitatea sexuala pe care le-o procura 41 de zone de pe corp.

Femeile au mai mute zone puternic erotice

In cazul femeilor, zece zone au fost alese ca fiind intens erogene (printre care, clitorisul, vaginul, gura, buzele, partea de sus a gatului, sanii si mameloanele), acestea fiind clasate pe o scara superioara (7/10), in timp ce la barbati, doar doua astfel de regiuni au fost cotate astfel (penisul si gura-buzele).

"Cu siguranta de aici vine afirmatia potrivit careia femeile au mai multe zone erogene intense decat barbatii", afirma autorii studiului.

Cu toate acestea insa, clasamantul zonelor erogene ale barbatului - in afara diferentelor anatomice - difera cu putin de cel al femeilor. Este doar o chestiune de intensitate. Din punct de vedere erotic, femeile sunt mai "reactive" decat barbatii. Totusi, barbatii pot fi mai sensibili decat femeile la zone erogene asemanatoare.

O singura regiune a corpului, perineul, a fost clasificata cu un potential erogen mai mare de catre de barbati (4,8/10) in comparatie cu femeile (3/10). In schimb, reprezentantele sexului frumos au 10 zone care le procura o intensitate erotica mai mare decat in cazul partenerilor lor: spatele, gatul, soldurile, interiorul coapselor, gura si buzele, umerii, abdomenul si incheietura mainii, este concluzia studiului.

Clasamentul zonelor erogene, pe sexe!

Top 10 zone erogene femei: clitorisul (9/10), vaginul (8,4), gura si buzele (7,9), partea de sus a gatului (7,5), sanii (7,3) si mameloanele (7,3), interiorul coapselor (6,7), gatul (6,2), urechile (5), partea de jos a spatelui (4,7).

Top 10 zone erogene barbati: penisul (9/10), gura si buzele (7), testiculele (6,5), interiorul coapselor (5,8), partea de sus a gatului (5,6), mameloanele (4,8), perineul (4,8), gatul (4,5) si urechile (4,3).

Citeste si:
Câtă nevoie era de introducerea legii pentru egalitatea de gen în politică. „Republica Moldova a introdus-o din 2016. S-au cunoscut sau nu efectele?”
Câtă nevoie era de introducerea legii pentru egalitatea de gen în politică. „Republica Moldova a introdus-o din 2016. S-au cunoscut sau nu efectele?”
Senatul a adoptat luni, 23 mai, un proiect de lege prin care partidele sunt nevoite să pună pe listele de la parlamentare cel puțin o treime de candidați femei. Inițiativa a împărțit însă...
Liviu Dragnea, la un pas de interdicție pe viață în parlament. Inițiativă legislativă pentru foștii condamnați penal
Liviu Dragnea, la un pas de interdicție pe viață în parlament. Inițiativă legislativă pentru foștii condamnați penal
Persoanele care în trecut au suferit condamnări penale definitive ar putea avea interdicție în a mai candida la alegerile parlamentare decât dacă nu a intervenit o reabilitare, amnistie sau...