Practicantii sexului dur, mai sanatosi psihic decat ceilalti?

Joi, 30 Mai 2013, ora 17:34
4212 citiri
Practicantii sexului dur, mai sanatosi psihic decat ceilalti?

Cei pentru care partidele de amor clasic sunt plictisitoare, respectiv persoanele care iau in dormitor catusele sau alte accesorii, ar putea avea o sanatate mintala superioara celor care nu gusta senzatiile tari la orizontala, arata un studiu recent.

Desi sadismul, masochismul si alte derivatii ce presupun fetisuri sunt mentionate in cea mai recenta editie in limba engleza a Manualului de tulburari psihice, mentionandu-se ca sunt "potential problematice", un studiu recent arata ca, in realitate, persoanele care le practica sunt mai sanatoase din punct de vedere psihic decat cele care se abtin de la asa ceva, relateaza LiveScience.

In cadrul celei mai recente cercetari, subiectii au fost supusi unor chestionare, observandu-se ca voluntarii practicanti ai "sexului dur", oameni cu diferite fetisuri, au obtinut punctaje superioare la testele de personalitate si psihologice, comparativ cu cei fara astfel de preferinte.

Comunitatea stiintifica este divizata in ceea ce-i priveste pe cei care au fetisuri sau fixatii sexuale neobisnuite. De altfel, in manualul mai sus mentionat se considera ca persoanele cu astfel de apucaturi in dormitor nu sufera de afectiuni atat timp cat nu fac rau celor din jur si nici propriei persoane.

Aceasta cercetare a venit ca o replica a celor nemultumiti de faptul ca practicantii sexului ce implica si o doza de durere sunt mentionati in acest manual, fiind astfel stigmatizati. Studiul coordonat de Andreas Wismeijer, de la Universitatea Nyenrode din Olanda, arata ca acesti oameni nu sunt diferiti. Iar daca sunt, sunt superiori celorlalti, sustine acesta.

In cadrul experimentelor, voluntarii, aproape 1.500 la numar, atat oameni cu fetisuri, cat si cu o viata sexuala normala, nu au stiut ce se urmareste prin cercetare, spunandu-li-se ca este studiat comportamentul uman. In schimb, din cercetare a reiesit ca persoanele cu o viata sexuala mai "condimentata" sunt mai extrovertite, mai deschise la experiente noi, mai constiente de propria persoana, mai putin nevrotice.

Sunt doar mai constiente de nevoile lor sexuale, de dorintele lor, ceea ce se traduce prin mai putina frustrare atat in dormitor, cat si in relatii, a explicat autorul studiului.

Citeste si:
A murit răscoala lui Dacian Cioloș. Parlamentarii PLUS n-au vrut să-l urmeze - SURSE
A murit răscoala lui Dacian Cioloș. Parlamentarii PLUS n-au vrut să-l urmeze - SURSE
Europarlamentarul USR Dacian Cioloș s-a răzgândit: nu mai rupe partidul. Fostul premier nu a reușit să-i convingă pe parlamentarii proveniți din vechiul PLUS să-l urmeze într-un nou...
Avocat, despre cererea de azil politic a lui Oprescu în Grecia: ”Cum e posibil să spună că România îl persecută politic?”
Avocat, despre cererea de azil politic a lui Oprescu în Grecia: ”Cum e posibil să spună că România îl persecută politic?”
Avocatul Adrian Cuculis a dat detalii referitoare la cererea controversată a lui Sorin Oprescu, fost primar al Capitalei, prin care a solicitat azil politic în Grecia. "Cum credeți că este...