Problemele sexuale ale barbatilor, provocate de telefonul mobil?

Sambata, 05 Aprilie 2014, ora 09:10

   

Problemele sexuale ale barbatilor, provocate de telefonul mobil?
Oameniii de stiinta au stabilit existenta unei legaturi intre folosirea telefonului mobil si problemele sexuale intampinate de barbati. Rezultatele obtinute sunt inca preliminare, insa ele ridica multe semne de intrebare.

Conform unui studiu aparut in revista "Central European Journal of Urology", expertii au facut studiul pe 30 de barbati, scrie digitaltrends.com. 20 dintre ei sufereau de disfunctie erectila de cel putin sase luni, ceilalti neavand asemenea probleme de natura sexuala.

Toti au completat un chestionar elaborat de specialistii germani, care continea si intrebari referitoare la folosirea telefonului mobil. Ei au dorit sa stie cat de mult timp tin barbatii acest dispozitiv in modul de asteptare, in fiecare zi, si daca folosesc alte aparate ce emit unde radio, asa cum sunt, de exemplu, laptopurile.

Barbatii cu probleme sexuale obisnuiau sa vorbeasca mai mult timp la telefon, in fiecare saptamana. In cazul lor, timpul total era de 17,6 ore, fata de 12,5 ore, atat cat vorbeau persoanele care nu aveau astfel de probleme. De asemenea, cei din prima categorie tineau telefonul la ei mai mult timp saptamanal (4,4 ore fata de 1,8 ore).

Intr-un studiu precedent se arata faptul ca nivelul de testosteron din corpul lor poate fi afectat de folosirea telefonului mobil. Totusi, expertii sustin ca studiul are si limitari, fiind nevoie de cercetari cuprinzatoare in care sa se includa un numar mai mare de barbati. Telefoanele mobile au fost puse in legatura si cu aparitia tumorilor cerebrale, insa un organism american in domeniu (National Cancer Institute) a respins aceasta ipoteza deoarece nu exista dovezi clare.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3191 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
vestala
rank 5
Alta este cauza
Cererea multa,oferta putina.Cat sa mai poata si ei duce?
soupflood
rank 1
Ba
Stresul peste limitele normale este cauza.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor