Putem trai fara sex?

Marti, 26 Octombrie 2010, ora 08:08
13767 citiri
Putem trai fara sex?
teenproblem.net

Poate o persoana sa se abtina de la sex si totusi sa ramana aceeasi fiinta cu o personalitate armonioasa? Se poate trai fara dragostea trupeasca in societatea moderna?

Fondatorul psihanalizei, Freud, crede ca acest lucru este imposibil. Exista barbati si femei, care in mod voluntar, au renuntat la contacte sexuale. Freud, crede ca dorinta sexuala este o manifestare a energiei psihice innascute, libidoul, acesta fiind fundamentul tuturor actelor sexuale, informeaza teenproblem.net

Aceasta energie conduce comportamentul nostru, ne face sa simtim anxietatea care trebuie eliberata. Cand aceasta tensiune scade, simtim relaxare si fericire. Daca aceasta nevoie nu poate fi satisfacuta, dintr-un anumit motiv, apare un disconfort psihic iar omul simte teama si lipsa de speranta. O lupta cu propria sensibilitate este obositoare si veti pierde multa energie in incercarea de a stopa impulsurile sexuale.

Exista oameni care sunt dezamagiti de sex. Au experimentat una sau mai multe traume de natura sexuala si se abtin de la a mai face dragoste, de teama sa nu sufere din nou. Ei incearca sa forteze organismul sa "taca", amintindu-i acestuia trauma suferita care are prioritate in fata nevoilor sexuale.

Unii aleg abstineta pentru a se redescoperi, pentru a-si regasi forta vitala in incercarea de a duce la bun sfarsit anumite activitati. De cele mai multe ori, este invocat locul de munca in argumentarea abstinentei sexuale.

A face dragoste nu este o necesitate vitala, precum respiratia sau hrana, dar sexualitatea ne face sa simtim ca traim viata din plin. Daca va abtineti de la sex pentru mai mult timp trupul "adoarme". Cu cat va fi mai lunga perioada de "relaxare sexuala", cu atat veti reintra mai greu in forma.

Citește și:
PSD nu e sigur că Sorin Cîmpeanu nu a plagiat: ”Riscăm să transformăm marele proiect România educată în România eşuată”
PSD nu e sigur că Sorin Cîmpeanu nu a plagiat: ”Riscăm să transformăm marele proiect România educată în România eşuată”
Bogdan-Radu Balanişcu, secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, a declarat luni, 26 septembrie, referitor la acuzațiile de plagiat care îl vizează pe ministrul...
Ce înseamnă victoria Giorgiei Meloni pentru AUR, singurul partid care a susținut-o public: ”E o miză foarte importantă pentru ei”
Ce înseamnă victoria Giorgiei Meloni pentru AUR, singurul partid care a susținut-o public: ”E o miză foarte importantă pentru ei”
Coaliţia de dreapta condusă de Fratelli d’Italia, partidul Giorgiei Meloni, a câştigat alegerile legislative din Italia, victorie ce o va propulsa pe Meloni în funcția de prim-ministru....
Comentarii