Relatiile fericite, de orice natura, sunt cel mai frumos lucru din lume

Advertorial
Luni, 18 Martie 2019, ora 13:35
35146 citiri
Relatiile fericite, de orice natura, sunt cel mai frumos lucru din lume

Oricine se incumeta in zilele noastre sa vorbeasca despre relatii fericite este privit ca un acrobat ce vrea sa-si doboare propriile recorduri de a merge pe sarma la inaltimi ametitoare.

Si totusi, multi nu sunt descurajati de problemele vietii si gasesc solutii pentru a avea o relatie fericita si implinita, cel mai adesea, in micile gesturi de zi cu zi.

Personajul principal dintr-o relatie esti intodeauna tu! Tu trebuie sa-ti inveti partenerul, nu sa-l cunosti, sa-l inveti. A cunoaste este despre a avea idee, a invata partenerul este arta de a dobandi cat mai multe cunostinte despre persoana iubita.

Arata-i bunatate si pretuire printr-un zambet

Observam adesea la cuplurile din jurul nostru, atunci cand cineva este strigat de catre persoana iubita, ca se raspunde la chemare fara entuziasm. Este foarte important sa raspundem cu un zambet atunci cand suntem strigati sau solicitati de catre persoana iubita. Acest mic gest se aplica oricarui gen de relatie interumana, dar mai ales cu cei dragi.

Nu te costa nimic sa raspunzi cu bucurie la orice chemare a fiintei dragi, chiar si dupa o zi apasatoare.

Imbratisearea este un gest mic, dar vital in toate relatiile

Imbratisarea are potentialul exploziv de a scoate la iveala ce-i mai frumos in noi, oamenii. Gestul simplu de a imbratisa iti ofera experienta totala de a te simti intre cer si pamant. Nu uita sa-ti imbratisezi partenerul in fiecare zi. Nu exista scuza daca nu o faci.

Nu uita, totul incepe cu tine. Totodata, este dovedit stiintific faptul ca imbratisarile cresc nivelul de oxitocina, denumita colocvial si "molecula atasamentului". Nivelurile crescute de oxitocina din organism reduc sentimente precum singuratatea sau izolarea si imbunatasc capacitatea de a forma atasamente emotionale.

Ofera-i timp de calitate

Traim in era vitezei, consumam momente cu o sete de nestapanit si intr-un ritm mult prea rapid. In viata de cuplu, incercati intotdeauna sa schimbati ritmul. Sedimentati relatia oferindu-va timp de calitate.

Atunci cand sunteti impreuna straduiti-va sa inlaturati orice gand care v-ar distrage atentia de la importanta momentului. Atunci cand aveti un dialog, ascultati ce se comunica, fiti prezenti la discutie, chiar daca in jurul vostru pot fi elemente care sa va distraga.

Cresteti calitatea cuvintelor, nu tonul vocii

In momentele tensionate din cuplu pastrati nivelul si tonul vocii la un nivel scazut. Straduiti-va sa alegeti cu grija cuvintele pentru nu a aduce tensiuni suplimentare momentului.

Nu te ajuta la nimic sa vorbesti pe un ton mai ridicat decat in mod normal. Mult mai constructiv, atunci cand nu esti intr-un acord complet cu persoana iubita, este sa incerci sa folosesti cuvinte care nu au rol acuzator.

In loc de a spune ce ne deranjaza, sau de a atrage atentia asupra unor comportamente care ne displac, este mai contructiv, intotdeauna, sa atragem atentia asupra lucrurilor pe care ni le dorim, pastrand sensul interactiunii intotdeauna pozitiv.

Viata sexuala. Pana si asta o sa treaca

Curajul de a comunica liber este fundamental necesar daca ne dorim o relatie fericita si de lunga durata. Comunica-i partenerului de viata ce iti doresti si ce fantezii ai fara teama de a fi judecat. Luati-va timp de reflectie asupa sanatatii sexuale a relatiei. Nu refuzati sa traiti emotii maxime impreuna din cauza lipsei curajului. Discutiile libere pe acest subiect sunt o modalitate puternica de a aprofunda intimitatea si conexiunea emotionala.

Aveti macar curiozitatea de a merge intr-un sex shop. Alegeti impreuna jucarii sexuale care sa va condimenteze si aduca mai multa satisfactie in viata sexuala.

Orice lucru pozitiv pe care il faceti in viata voastra este un preludiu pentru o relatie sanatoasa, implinita si plina de momente de fericire. Fiti consecventi in a va arata iubirea unul fata de celalalt, la fel cum marea isi trimite valurile la tarm.

Citeste si:
Ciucă l-a rugat pe premierul Greciei să susțină România pentru a fi admisă cât mai repede în Schengen
Ciucă l-a rugat pe premierul Greciei să susțină România pentru a fi admisă cât mai repede în Schengen
Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi, 7 iulie, la Atena, că l-a rugat pe prim-ministrul grec şi echipa sa să sprijine demersul României de a fi cât mai curând admişi în spaţiul...
Premierul Ciucă invitat la inaugurarea gazoductului dintre Grecia și Bulgaria. ”Se discută cu partea americană pentru gaz lichefiat”
Premierul Ciucă invitat la inaugurarea gazoductului dintre Grecia și Bulgaria. ”Se discută cu partea americană pentru gaz lichefiat”
Șeful guvernului de la București se află joi, 7 iulie, în vizită de lucru în Grecia, cu prilejul operaţionalizării interconectorului de gaze Grecia – Bulgaria. Conform programului...