Adolescentelor le sunt montate implanturi contraceptive, fara stirea parintilor

Miercuri, 08 Februarie 2012, ora 10:25
8745 citiri
Adolescentelor le sunt montate implanturi contraceptive, fara stirea parintilor

Un scandal a izbucnit in Marea Britanie, dupa ce mai multe mame au descoperit ca fiicelor lor li se momtasera implanturi contraceptive, la numai 13 ani, fara ca ele sa fi fost anuntate in prealabil.

Implanturile care sa previna sarcina, care elimina hormoni in sange, au fost montate fetelor chiar la scoala, relateaza Daily Mail. Numai anul trecut 1.700 de fete de 13 si 14 ani au trecut prin aceasta procedura, alte 800 alegand varianta injectiilor cu acelasi efect.

In 2010 nu mai putin de 3.200 de adolescente de 15 ani au primit aceste implanturi, in cazul a 1.700 administranu-li-se hormonii pe calea injectiilor.

Un astfel de implant, lung de 4 centimetri, se pozitioneaza pe brat, sub piele. Insa legislatia din Marea Britanie interzice ca asistentele sa anunte parintii, nici inainte de procedura, nici dupa.

In prezent, in regat s-a iscat un scandal imens, fiind destui cei care sustin ca o astfel de procedura violeaza drepturile parintilor de a-si proteja copiii.

Implantul, care secreta progesteron si are o eficienta de 99% in prevenirea sarcinii, functioneaza timp de 3 ani si trebuie inlocuit apoi, fiind o varianta de contraceptie de preferat pilulelor ce trebuie luate zilnic.

Insa are si efecte secundare, ciclul menstrual suferind modificari, mai ales in primul an, existand si riscul sa dispara complet cat timp implantul se afla in brat. Pe langa aceste riscuri, pot aparea durerile de cap, acneea, greata, cresterea in greutate si depresia, mai ales in primele luni de la implantare.

In plus, cateva cercetari au aratat ca mareste riscul de cancer la san. Alte studii sunt in prezent in curs.

In ceea ce priveste injectiile, acestea afecteaza oasele, putand aparea riscul fracturilor, daca sunt administrate pe termen lung.

Implanturile si injectiile sunt metode contraceptive la indemana adolescentelor inca din 2009, din cauza numeroaselor sarcini in randul tinerelor.

In prezent, in Marea Britanie incidenta sarcinilor in randul adolescentelor a scazut, insa tot e de doua ori mai mare decat in Franta si Germania si de 5 ori ami mare decat in Olanda.

Citește și:
Moțiune simplă împotriva ministrului Bode: ”Pentru acest eșec trebuie să existe și responsabili”
Moțiune simplă împotriva ministrului Bode: ”Pentru acest eșec trebuie să existe și responsabili”
USR şi Forţa Dreptei vor depune moţiune simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne Lucian Bode, „pentru eşecul înregistrat în procesul de aderare la Schengen”, a anunţat Ludovic...
Bode invocă detașat intrarea în Schengen în martie: ”Nu s-a pus problema decuplării de Bulgaria”
Bode invocă detașat intrarea în Schengen în martie: ”Nu s-a pus problema decuplării de Bulgaria”
Ministrul de Interne Lucian Bode a declarat că o decizie privind aderarea României la spaţiul Schengen poate fi luată la Consiliul JAI care este programat să aibă loc în luna martie. El...