Sexul la varste fragede dauneaza grav psihicului uman

Miercuri, 10 Noiembrie 2010, ora 09:09
8777 citiri
Sexul la varste fragede dauneaza grav psihicului uman
Foto: teenproblem

Cercetatorii din America au descoperit ca adolescentii care isi incep viata sexuala prea devreme pot suferi mai tarziu de depresii si alte boli asociate. De asemenea, au constatat ca 25 la suta dintre adolescentele active sexual sufera de depresie.

Specialistul american Kirk Jones, considera ca relatiile sexuale, incepute la varste fragede au un impact extrem de negativ asupra psihicului adolescentilor. Conform americanului, prima relatie sexuala ar trebui sa se consume in jurul varstei majoratului. Surpriza, insa. Majoratul in SUA incepe la varsta de 21 de ani, informeaza Teen Problem

La aceeasi concluzie au ajuns si alti oameni de stiinta. Dintr-o ancheta, care a implicat 1,3 milioane de adolescenti, a rezultat clar ca incidenta cazurilor de depresi este mult mai mare fata de generatiile anterioare.

Si specialistii rusi sunt de acord cu aceste rezultae ale americanilor. Ei considera ca sexul timpuriu se poate dovedi o bomba cu ceas, care la cea mai mica greseala, din partea manuitorilor, poate spulbera psihicul acestora.

O problema majora este aceea ca oamenii nu isi dau seama ca libertatea inseamna si o mare responsabilitate. Atunci cand oamenii nu stiu cum sa foloseasca aceasta libertate apar problemele emotionale ale psihicului.

Statisticile arata infricosator. Fetele care isi pierd virginitatea mai devreme , au o rata a sinuciderilor de trei ori mai mare decat a colegelor carora nu le-a fost cunsocut sexul decat dupa majorat. La baieti, acesti indicatori sunt chiar mai mari.

Oamenii de stiinta explica acest fenomen prin faptul ca omul, la fiecare etapa a vietii sale, dezvolta functii psihice diferite. De la 12 la 15 ani, chiar pana la 18, se formeaza sentimentul increderii, iar dupa 25 de ani, tinerii dezvolta conceptul de iubire.

Este clar ca adolescentii cred ca prin intermediiul sexului se pot apropia mult mai mult de persoana iubita, insa, daca dragostea se soldeaza cu un esec, isi pun singuri viata in pericol. Prin urmare, medicii recomanda ca viata sexuala sa nu inceapa mai devreme de 18 ani. Pentru ca, daca in cazul unui cuplu sb aceasta varsta exista doar sex, si nu iubire, atunci lucrurile tind sa devina periculoase.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#sex adolescenti majorat, #sex boli psihice adolescenti, #sex majorat depresie , #viata sexuala