Sexul si satisfactia, traduse pe limba celor doua sexe

Luni, 26 August 2013, ora 10:37
5620 citiri
Sexul si satisfactia, traduse pe limba celor doua sexe
Foto: blogs.menshealth.com

In general, se credea despre activitatea sexuala a oamenilor ca ar avea unele etape clar delimitate, fiind vorba despre excitare, platou, orgasm si rezolutie, insa o noua teorie a specialistilor arata ca totul este mai complicat decat pare la prima vedere.

Raspunsul sexual al oamenilor nu este chiar usor de anticipat, spun expertii in domeniu. El ar fi un amestec de elemente fizice si psihice, scrie everydayhealth.com.

Stereotipuri din trecut

In anii 1960, doi cercetatori in probleme sexuale, William Masters si Virginia E. Johnson, au descris raspunsul sexual al oamenilor constand in patru etape: excitarea, platoul, orgasmul si rezolutia. In ziua de azi, specialistii sustin insa ca raspunsul sexual uman este foarte diferit de la o persoana la alta.

In plus, el difera si in functie de relatie, afirma Daniel N. Watter, specialist din New Jersey, SUA.

Stereotipul este ca femeile tin de latura emotionala, iar barbatii tin mai mult de partea fizica.

Barbatii nu trebuie considerati roboti sexuali doar pentru ca par mai concentrati pe latura fizica a sexului, spune specialistul american. Ei sunt interesati si de sentimentele partenerei lor.

Satisfactia nu are neaparat legatura cu orgasmul, la femei

Pentru femei, satisfactia sexuala nu inseamna neaparat a se ajunge la orgasm. Pentru placerea unei femei, orgasmul nu este mereu necesar. Specialista Blanche Freund spune ca, in cazul femeilor, este un lucru destul de obisnuit ca ele sa nu aiba orgasm.

In plus, si stimularea sexuala se poate face prin cai diferite, imbratisarile partenerului de viata putand fi cruciale.

Nu trebuie insa uitat ca, in cazul barbatilor, sexualitatea este condusa mai mult de hormoni. Din acest motiv ei sunt cei care initiaza de obicei contactele intime.

Femeile, in schimb, au dorinta sexuala abia in momentul producerii actului. Cu alte cuvinte, barbatii au o dorinta sexuala spontana, in timp ce femeile una receptiva.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#femei dorinta sexuala, #barbati initiere act sexual, #orgasm femei, #viata sexuala cuplu , #viata sexuala