Statistici surprinzatoare in materie de sex

Miercuri, 01 Februarie 2012, ora 18:24
10475 citiri
Statistici surprinzatoare in materie de sex

Atunci cand vine vorba despre sex, exista o multime de numere implicate, fie ca este vorba de durata, lungime, procentaje si diverse alte lucruri. Sexul nu este placut doar in dormitor, pentru protagonisti, ci si in afara lui, fiind unul dintre subiectele preferate de dezbatere pentru multe persoane.

Americanii sunt printre cei mai curioasi locuitori ai planetei, asa ca au intocmit o lista cu diverse statistici legate de sex. Iata care sunt cele mai interesante dintre acestea, conform Woman's Day:

84%: procentajul femeilor care spun ca fac sex cu partenerii pentru ca acestia sa le ajute la treburile casnice

Suna surprinzator, dar expertii spun ca aceasta "mituire" cu sex nu este neaparat un obicei nociv, ci chiar unul sanatos. Tinand cont ca femeile muncesc de cele mai multe ori mai mult decat barbatii in gospodarie, nu e deloc rau ca apeleaza la aceasta strategie. Pe langa ajutorul in casa, ele ofera si primesc placere.

Mai mult decat atat, sexologul Ian Kerner spune ca femeile sunt mai dornice de sex atunci cand este curatenie in jurul lor, asa ca asta ar trebui sa-i motiveze pe barbati sa puna mana mai des pe matura si mop.

8,9 centimetri: lungimea medie a unui organ sexual care nu este in erectie

Multi barbati cred ca penisul lor este prea mic, putini se plang ca ar fi prea mare, cand de fapt el este mediu, spune dr. Kerner. 8,9 centimetri in starea mai sus mentionata inseamna in jur de 12-13 centimetri in erectie, ceea ce e mai mult decat suficient.

In plus, dupa cum arata o sumedenie de studii, femeile nu sunt atat de interesate de marime precum sunt barbatii de obsedati. Cele mai multe dintre ele pun igiena mai presus de marime.

200: numarul de calorii arse in decursul a 30 de minute de sex

Nu te gandi ca nu mai ai nevoie sa te duci la sala daca faci sex, dar cu siguranta o viata sexuala activa va contribui la imbunatatirea formei tale fizice. In plus, sunt lucrate grupe de muschi de care sunt interesate toate femeile, precum posteriorul si coapsele.

20%: procentajul persoanelor care au facut sex cu un coleg de la serviciu

Multor persoane li s-a intamplat sa se indragosteasca sau macar sa se simta putin atrase de un coleg de la serviciu, dar cateva trec de aceasta limita si ajung sa aiba o relatie sau doar o simpla aventura cu cineva de la birou.

2: numarul de minute inainte de o ejaculare considerata prematura

Ejacularea prematura este o problema destul de des intalnita, estimandu-se ca una din 3 persoane a suferit de aceasta problema intr-o perioada a vietii. Asta nu inseamna ca barbatul respectiv era egoist, imatur sau lenes, ci doar ca prezenta o predispozitie genetica. Exista chiar persoane care nu ajung sa inceapa actul sexual, ci ejaculeaza in timpul preludiului.

Nu exista inca o pastila care sa ajute in acest sens, ci poate doar cateva sedinte de terapie si multa practica.

25%: procentajul barbatilor care traiesc cu o boala cu transmitere sexuala incurabila, cel putin in SUA

Intotdeauna trebuie sa ai grija de sanatatea ta sexuala daca nu vrei sa te alegi cu o boala cu transmitere sexuala de care sa nu mai scapi toata viata. Ai grija, caci acestea pot fi transmise si prin sexul oral si cel anal, nu doar prin cel normal. Si daca te afli intr-o relatie monogama trebuie sa ai grija, caci nu ai de unde sti, mai ales la inceput, ce experiente sexuale a avut persoana cu care esti.

12%: procentajul persoanelor casatorite care dorm singure

Desi casatoriti, multi dorm tot singuri, lucru care, in multe cazuri, se poate dovedi a fi o obisnuinta buna, sanatoasa. Daca celalalt sforaie, iti ia plapuma sau are insomnii, si somnul tau va avea de suferit, ceea ce, pe termen lung, iti va afecta sanatatea. Totusi, ai grija sa-ti faci timp pentru sex si momente de intimitate, caci fara acestea relatia se va strica incet, dar sigur.

20: numarul mediu de minute pe care un cuplu il confera preludiului

Cu cat preludiul este mai lung, cu atat riscul ca o femeie sa se simta folosita si nedorita este mai mic. In cazul femeilor, 10 minute de preludiu, in plus sau in minus, pot face diferenta dintre un act sexual reusit, finalizat cu orgasm, sau nu.

Daca esti barbat, nu uita ca tot corpul partenerei tale este plin de terminatii nervoase care pot fi folosite pentru a o face sa se simta in al noualea cer.

103: de cate ori face o persoana, in medie, sex intr-un an

Oamenii se intreaba adesea cat de des ar trebui sa faca sex, dar adevarul este ca nu exista un numar clar, acesta variind in functie de libidoul fiecaruia. In general, daca faci sex des vei vrea sa faci mai mult, pe cand daca atingi o perioada de pauza, nu vei mai avea atata chef sa te reapuci de el, caci te vei obisnui cu monotonia.

Daca vezi ca relatia nu mai functioneaza din acest punct de vedere, impune-ti sa faci amor macar o data pe saptamana. Vei fi uimit de schimbari, pentru ca cheful va veni de la sine.

48%: procentul femeilor care spun ca au mimat orgasmul macar o data in viata

Acesta este procentajul, dar se crede ca numarul real este mult mai mare. Desi uneori poate se intampla sa mimezi fara sa atragi lucruri negative dupa sine, mimatul des, pe perioade lungi de timp, nu va face deloc bine relatiei, care cel mai probabil se va strica cu timpul.

Daca simti ca partenerul nu te satisface, cea mai buna solutie este sa-i spui si sa incercati impreuna sa reparati problema. In caz contrar, vei acumula frustrare de-a lungul timpului si, cand vei rabufni, nu va fi placut pentru niciunul dintre voi.

48%: procentajul celor care spun ca sunt satisfacuti de viata lor sexuala

Viata nu este o comedie romantica, asa ca este adesea presarata de insatisfactii, inclusiv de natura sexuala. Ideea este ca tu sa le accepti, sa le recunosti si sa faci ceva sa le rezolvi. Daca intre tine si partener sinceritatea este cuvantul de ordine, alaturi de respect si dorinta de a va satisface reciproc, toate barierele vor fi indepartate.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#statistici sex, #viata sexuala informatii, #viata sexuala probleme, #viata sexuala femei barbati, #ejaculare prematura, #durata repriza sex, #durata preludiu , #viata sexuala