Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Swing: Alternativa morala la imoralitatea adulterului?

Miercuri, 24 Noiembrie 2010, ora 18:06
12999 citiri
Swing: Alternativa morala la imoralitatea adulterului?
Foto: Attractionclub.ro

Swing-ul, sau schimbul de parteneri sexuali intre cupluri, se practica de cand lumea. La nivel de societate insa, prejudecatile si ipocrizia fac din swing un subiect tabu.

Roxana Ionita, initiatoarea primului club de swing din Bucuresti, spune ca a pornit aceasta afacere dupa ce a constatat ca exista deja o comunitate activa, in ciuda aparentului conservatorism al romanilor.

Urmareste AICI inregistrarea cu Roxana Ionita

Roxana Ionita a vorbit cu cititorii Ziare.com despre swing, despre cum se dezvolta fenomenul in Romania, cine sunt swingerii si care sunt regulile jocului.

In Statele Unite si in tarile europene precum Italia, Spania sau Marea Britanie, fenomenul este foarte dezvoltat si este o forma de divertisment in cuplu. In Romania, practicanti exista, spune Roxana Ionita, desi de multe ori sunt nevoiti sa mearga in strainatate, deoarece la noi nu existau pana recent locuri in care pot cunoaste alte cupluri.

Odata cu deschiderea "Attraction Club", primul club cu acest specific din Bucuresti, amatorii pot gasi parteneri cu care sa fie compatibili, in totala discretie. Ce este insa swing-ul?

"Daca e sa dau o definitie personala a swing-ului, as spune ca swing-ul este cea mai morala alternativa la imoralitatea adulterului. Pentru doi parteneri casatoriti sau nu, care sunt impreuna de mai mult timp si intre care monotonia apare inevitabil odata cu trecerea timpului, swing-ul este o solutie cat se poate de rationala, pragmatica si morala de a stimula viata sexuala de cuplu si de a preveni tentatia fata de adulter.

Pentru un cuplu swingers, swing-ul este strict o forma de divertisment, o distractie de cateva ore, care face posibila pentru ambii parteneri satisfacerea dorintelor si fanteziilor erotice, fara implicatii emotionale sau costuri deosebite", explica Roxana Ionita.

Cine sunt swingerii?

De cele mai multe ori, clientii cluburilor de swinging sunt persoane adulte, cu relatii de lunga durata, care sunt interesate sa mentina "pasiunea" in viata de cuplu. Clubul nu impune restrictii cu privire la accesul membrilor, insa respectarea regulilor este o conditie importanta.

"Este vorba de un barbat si o femeie care in mod natural sunt persoane deschise la minte, echilibrate, sincere, care sunt intr-o cautare de armonie, in cautarea unei solutii care sa pastreze armonie in cuplu si care sa confere o viata sexuala de cuplu activa, chiar daca se confrunta cu inaintarea in varsta. Sunt persoane preocupate de viata sexuala chiar daca nu mai au 25 de ani", a declarat Roxana Ionita.

Swingul nu este pentru debutanti in ale sexului

Media de varsta a clientilor "Attraction Club" este undeva intre 30 si 37 de ani, spune aceasta, adaugand ca exista si cupluri de peste 50 de ani: "in niciun caz, swing-ul nu este pentru debutanti in ceea ce priveste sexul".

Majoritatea sunt persoane manierate, "preocupate de aspectul fizic", cu cel putin studii medii, si care isi doresc o viata sexuala implinita. Roxana Ionita spune ca persoanele care incep sa practice swing-ul fac din asta o experienta de lunga durata: odata inceput, swing-ul ramane un stil de viata.

"Fenomenul nu este ceva absolut nou pentru Romania, e vechi si la noi, multi dintre clienti, atunci cand vin la noi, mentioneaza ca practica asta de sase, zece, 12 ani, dar nu aveau un loc specializat", a declarat Ionita.

In club vin si cupluri casatorite, necasatorite, dar si femei si barbati singuri. "Contam foarte mult pe calitatea oamenilor care vin si ajungem la foarte multi pe baza recomandarii", explica Roxana Ionita.

Care sunt regulile swing-ului?

Este swing-ul un "sport periculos"? Nu si daca se respecta regulile, explica Roxana Ionita. Iar principala regula este "nu inseamna nu". Mai precis, nimeni nu este obligat sa intretina relatii sexuale cu altcineva daca nu isi doreste.

Principalul scop al swing-ului este consolidarea relatiei de cuplu, mentinerea pasiunii, si nu constrangerea partenerului intr-o relatie pe care nu si-o doreste.

Intrebata de cititorii Ziare.com daca au existat clienti nemultumiti sau situatii in care vreun sot gelos sa rabufneasca, Roxana a raspuns: "Nu, nu ne-am confruntat cu astfel de situatii, tocmai pentru ca in cuplurile care practica swing-ul exista comunicare, intelegere, exista armonie intre parteneri, exista lipsa de tensiune. Atmosfera dintr-un cuplu care practica swing-ul este mult mai senina, mai fericita decat in cuplurile care nu practica asta".

Accesul la Attraction Club, care este organizat pe doua nivuri (zona de lounge, unde cuplurile fac cunostinta, si zona intima, unde se retrag dupa ora 00.00), se face numai pe baza de interviu telefonic si rezervare.

Tarifele sunt de 200 de lei pentru cupluri, 300 de lei pentru barbati singuri si 100 de lei pentru femei singure. In pret intra sampanie, bufet, dar si accesorii de igiena, precum si prezervativele. Clubul nu ofera inca un sex-shop, de unde doritorii pot cumpara jucarii sexuale, insa acestea vor fi in curand introduse. Roxana Ionita adauga ca intentioneaza sa mai deschida cluburi in Constanta, Cluj sau Timisoara, in conditiile in care exista doritori.

Clubul asigura conditii stricte de confidentialitate si discretie pentru membri, fiind un club privat, activitatile fiind cu atentie monitorizate de personalul de supraveghere. Clientii nu sunt obligati sa isi dea numele real, si este strict interzis accesul cu camere de filmat sau aparate foto.

Membrii care incalca regulile pierd posibilitatea de a mai avea acces in club.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#sex, #Swinging, #swing cupluri, #swing alternativa adulter, #swing moralitate, #swingeri Romania, #club swing Romania , #viata sexuala