Virginitatea: virtute sau blestem?

Duminica, 15 Decembrie 2013, ora 12:29
4918 citiri
Virginitatea: virtute sau blestem?
Foto: Times of India

Libertatea de exprimare si de actiune ofera actualmente o alta perspectiva asupra virginitatii, spre deosebire de timpurile trecute, cand comunismul blama atat avortul, cat si relatiile intime dinaintea casatoriei.

Acum, tinerii sunt sfatuiti sa se cunoasca mai bine inainte de a intemeia o familie si, astfel, a aparut moda casatoriei de proba.

Debutul vietii sexuale se face, si la noi ca in intregul Occident, la o varsta frageda, iar palmaresul tinerilor de ambele sexe se imbogateste considerabil.

Publicatia Times of India ne ofera cateva raspunsuri la intrebarea: este mare lucru pentru o femeie sa-si piarda virginitatea inainte de casatorie?

Parerile sunt impartite, unii considera ca fiind o alegere inteligenta si respectabila sa astepti casatoria pentru a-ti incepe viata sexuala, fie ca decizia are la baza motive morale, fie religioase.

Virginitatea, o problema sexuala majora pentru unii oameni

Kalpana Sharma, de profesie jurnalist, face referire la importanta comunicarii in cuplu, adaugand ca relatia conjugala s-a imbunatatit dupa ce ea si partenerul ei au ales sa divulge trecutul lor cu alte persoane. "Partenerul meu nu a fost virgin si mi-a dezvaluit acest lucru in primele zile de cand ne-am cunoscut. Acest lucru m-a incurajat sa-i povestesc si eu experientele mele trecute. Aceste marturisiri nu ne-au afectat relatia", a declarat Sharma.

Rahul Rastogi, contabil in varsta de 26 de ani, nu considera o problema daca afla ca partenera lui nu mai este virgina, luand partea buna a lucrurilor: cel putin unul dintre ei are mai multa experienta.

Un alt respondent, Ujjwal Sharma, gaseste raspunsul in tendintele de schimbari sociale: "In ziua de azi, nu ma astept ca partenera mea sa fie virgina, deoarece a devenit un obicei ca fetele sa-si piarda cu usurinta virginitatea, chiar si in lipsa iubirii."

Ce nu stiai despre virginitate

La tinerii casatoriti, un trecut aventuros poate deveni uneori o piedica in bunul mers al relatiei, nefiind uneori suficient de maturi pentru a nu lasa bagajele trecutului sa le afecteze viata de cuplu si sa le distruga treptat viitorul. Cand cineva porneste pe un drum nou cu partenerul, tot ce ar trebui sa conteze este prezentul si viitorul, relateaza Arshi Uppal, director de PR din New Delhi.

Lokesh Verma, de profesie artist, marturiseste ca nu si-ar lasa sotia pentru trecutul ei, insa doreste asigurari ca ii va ramane loiala pe tot restul vietii.

In ciuda tendintei actuale, care nu mai pune pret pe virginitate, exista insa o categorie de oameni care leaga acest subiect de moralitate, pentru acestia virginitatea in casatorie fiind un garant al dragostei si angajamentului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Virginitate tineri casatorie, #virginitate sex casatorie, #relatii cuplu virginitate , #viata sexuala