Ce nu stiai despre virginitate

Luni, 02 Decembrie 2013, ora 07:34
12117 citiri
Ce nu stiai despre virginitate
Foto: huffingtonpost.com

Virginitatea a nascut mereu discutii legate de sex, moralitate si traditie, insa unele aspecte legate de aceasta trasatura fizica a femeilor si barbatilor au ramas necunoscute.

Nu exista o definitie clara

Termenul de "virgin" are numeroase conotatii si a nascut multe mituri, devenind, din aceasta cauza, greu de definit. Se stie ca o persoana care nu a facut sex este virgina, insa problema apare cand incercam sa definim "sexul", scrie Huffington Post. El nu implica neaparat organele sexuale masculine si feminine impreuna pentru a avea loc.

Exista chiar si interventii chirurgicale prin care himenul poate fi refacut. In plus, pierderea virginitatii nu se manifesta la toate femeile la fel, din punct de vedere fiziologic.

Putina istorie a termenului

Originea cuvantului "virgin" este din limba latina, din "virgo", ceea ce inseamna "femeie tanara". Totusi, virginitatea este asociata cu ambele sexe, insa problemele legate de pierderea virginitatii au fost mereu asociate cu femeile, din cauza originii termenului.

Sexualitatea unei femei a apartinut dintotdeauna barbatilor din viata lor, fie ca era vorba de tata, fie ca era vorba de sot. In prezent, nu mai exista o asemenea conceptie, insa in unele triburi ea inca este abordata astfel.

Himenul, o problema

Intre starea himenului si virginitate nu exista neaparat o legatura. Acesta este o membrana mucoasa care ramane dupa ce organul sexual al femeii s-a format complet. La unele femei, himenul este distrus in timpul pubertatii, iar la altele el este rupt abia cand ele nasc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#virginitate sex parteneri femei barbati, #himen virgin pubertate , #virginitate