Virginitatea - traditii ciudate, tabuuri si studii inedite

Luni, 30 Mai 2011, ora 22:16
10650 citiri
Virginitatea - traditii ciudate, tabuuri si studii inedite
Foto: Teen Problem

In Filipine, barbatii cu experienta sexuala au creat un adevarat business in jurul pregatirii fetelor tinere pentru casatorie. Ele se casatoresc initiate, iar sotii lor le preiau avand deja experienta primei nopti de amor.

In ultima vreme, virginitatea s-a demodat. Sa ai experienta sexuala inainte de casatorie sau nu? Asta-i intrebarea care se pune. Desigur, totul depinde de locul in care traim si in ce epoca. Chiar si astazi, in anumite parti ale lumii, fetele virgine sunt cumparate cu cantitati impresionante de aur, iar in alte locuri mamele introduc in dormitorul fetelor un barbat cu experienta sexuala, care sa le initieze in arta amorului.

In vechiul Tibet, conform lui Marco Polo, fetele virgine puteau doar sa viseze la casatorie. In acea vreme, virginele sincere nu aveau nicio sansa sa mearga in fata altarului. Si, pentru ca niciun parinte nu doreste sa-si vada fiica singura toata viata, acestia luau masurile corespunzatoare, sintetizeaza Teen Problem.

Dupa ce, in preajma satului, aparea un barbat considerat onest, mamele fetelor, impreuna cu bunicii, incercau sa-l convinga pe acesta sa le initieze fata in arta dragostei. Drept dovada ca s-a descurcat bine, iubitul de ocazie trebuia sa-i lase fetei un suvenir, ceva la care el tinea foarte mult.

Atunci cand fata strangea 20 de astfel de trofee, de la iubiti diferiti, atunci era considerata a fi cu adevarat pregatita pentru casatorie.

In sudul Indiei, fetele trebuia sa-si piarda virginitatea inainte de a ajunge la pubertate. In cazul in care fata nu reusea acest lucru, avea sa-si petreaca toata viata in singuratate si in dizgratia celorlalti. Prin urmare, rudele fetei selectau din triburile invecinate sau dintre trecatorii straini barbati care primeau sarcina s-o scape pe fata de povara virginitatii.

Conform unor psihologi, in afara normelor crestine de moralitate, dintre care multe sunt valabile si azi, unii barbati prefera virginele dintr-un motiv simplu: placerea sadica de a provoca durere.

In cadrul altor culturi, barbatii sunt ingroziti de gandul ca ar putea sa faca dragoste cu o fata virgina, mai ales atunci cand vine vorba despre propria lor sotie. Comportamentul acestor barbati sugereaza ca femeile sunt periculoase si prefera sa treaca peste prima noapte de dragoste, lasand acest privilegiu sefilor de trib sau samanilor.

Exista, de asemenea, fobia de deflorare. Aceasta este frica pe care un barbat o manifesta, considerand ca se poate expune oprobiului social daca se va afla ca nu este primul barbat din viata viitoarei sotii.

Fecioarele, in schimb, se tem de durerea provocata de primul contact sexual. Se tem si mai mult de consecintele faptului ca se va afla ca nu sunt virgine, in anumite cazuri. In unele regiuni ale lumii, acest lucru inca inseamna o viata condamnata la rusine, intoarcere la parinti si pedepse aspre.

Citește și:
Cele trei nume luate în considerare PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu susține că nu-l interesează
Cele trei nume luate în considerare PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu susține că nu-l interesează
Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu se gândește să candideze la alegerile prezidențiale din 2024, însă nu a exclus alte trei nume care se vehiculează a fi reprezentantul...
Cine este președintele filialei din România a Fratelli d’Italia, formațiunea care a câștigat alegerile din Italia
Cine este președintele filialei din România a Fratelli d’Italia, formațiunea care a câștigat alegerile din Italia
Fratelli d’Italia, partidul care a câștigat cele mai recente alegeri parlamentare din Italia, are din 2020 o filială și în România, condusă de către Alessandro Console, un om de afaceri...
Comentarii
Poza GABIERUL
GABIERUL
rank 5
@SIMPLOVANU' CARE ARE DIFICULTATZI IN CITIRE ... NENE, IO NU AM NICI O VINA ...DACA MATALE AI BIBLIKA GOALA, ASTA ESTE ... :)):)):))