La fel cum ne-am pregătit pielea pentru expunerea la soare din lunile de vară, este timpul să ne adaptăm și la vremea rece care ne așteaptă. Vântul, temperatura scăzută, dar și aerul uscat din interior pot produce efecte nedorite asupra pielii. Acestor cauze li se mai adaugă și stresul din preajma sărbătorilor, dar și consumul mai crescut de zahăr și grăsimi.
Poți ajuta la reducerea acestor efecte luând câteva măsuri de precauție în rutina zilnică de îngrijire a pielii.
Hidratează pielea cu acid hialuronic
Problema principală din toamnă și iarnă este deshidratarea pielii. Acest lucru este totuna cu uscăciunea pielii, care e provocată de lipsa de grăsimi de la nivelul epidermei. Deshidratarea apare atunci când lipsește apa din stratul cornos sau din stratul exterior al pielii. Pielea devine aspră și crăpată. Cel mai rapid devine vizibil acest fenomen la nivelul buzelor.
Acidul hialuronic are proprietăți de regenerare, dar este și un umectant puternic, ceea ce înseamnă că atrage apa din straturile profunde ale pielii în straturile superficiale. Practic, folosește apa pe care o bei și apa din corpul tău pentru a hidrata profund pielea. Folosește creme cu conținut crescut de acid hialuronic pentru o hidratare perfectă.
Evită băile lungi
Acestea accelerează procesul de deshidratare. Iar dacă apa de la robinet este dură, cu un conținut mare de minerale dizolvate, cum ar fi calciul și magneziul, atunci riscurile sunt și mai mari. De preferat este să faci dușuri scurte și nu prea fierbinți dacă vrei să menții un nivel optim de apă în piele.
Folosește creme de noapte pentru a hrăni pielea
Noaptea, pielea are șanse mari să se vindece și să se recupereze din deficitele înregistrate pe parcursul zilei, așa că o cremă de noapte care să o hrănească și să o hidrateze în profunzime este o bună investiție în lunile de iarnă. Caută o cremă care să furnizeze și vitamine benefice pielii, cum ar fi vitamina B3, C și E.
Uneori, pe timp de iarnă, pielea poate părea ternă, lipsită de acel glow caracteristic zilelor de vară. Ingredientele ca acidul glicolic sunt foarte bune pentru îndepărtarea resturilor celulare superficiale și pot determina un ten mai luminos. Nu exagera cu exfolierea în lunile de iarnă, deoarece poate duce la o sensibilitate crescută a pielii și la crăparea ei.
Nu uita nici de cremele de protecție solară
Chiar dacă afară nu e un soare orbitor, plouă sau ninge, pielea este la fel de sensibilă la expunerea la razele UV. De aceea, cea mai bună decizie pe care o poți lua pentru tine și pielea ta este să continui să folosești cu încredere cremele de protecție solară.