Ce trebuie să faci dacă te-ai îngrășat în vacanță: sfaturi și metode eficiente pentru a ne reveni rapid la ritmul normal

Luni, 08 August 2022, ora 23:31
2042 citiri
Ce trebuie să faci dacă te-ai îngrășat în vacanță: sfaturi și metode eficiente pentru a ne reveni rapid la ritmul normal
Musculatura are nevoie de adaptare, la fel și psihicul, după perioada vacanței FOTO: Unsplash.com

Cum în concediu mulți dintre noi preferă să se relaxeze și renunță la a mai face sport, odată cu întoarcerea din vacanță, ne este greu să reintram în ritmul dinamic de odinioară.

Tentația când te întorci din vacanță este să păstrezi obiceiurile, așa că, dacă obișnuința de vacanță au fost programul lejer, activități lente și selective, ai înclinația să le duci în continuare. Din acest motiv, sunt necesare niște zile de remodelare.

Dorința de a împărtăși din experiența de vacanță te face să vorbești celor din jur despre asta, neglijând obligațiile de serviciu. Ai de asemenea senzația că ți-ai pierdut din deprinderi, parcă ai uitat cum se fac lucrurile sau care este ordinea lor – e doar o senzație trecătoare, nu te alerta, spun specialiștii.

Starea negativă post vacanță

Este mult spus că cineva trăiește o depresie post vacanță. Este vorba de nostalgia după un timp petrecut într-un mod plăcut, despre o libertate care este îngrădită de programul cotidian.

Părerea de rău poate să fie însoțită de revolta sufletească, de anumite nemulțumiri care se conturează mai clar legate de job, familie, locuință, colegi de serviciu.

De ce e importantă mișcarea

- Sportul elimină stresul de la birou

- Îmbunătățește funcțiile creierului;

- Îți poate oferi mai multă energie pentru a duce cu bine la final sarcinile zilnice;

- Îmbunătățeste circulația sanguină;

- Sportul te poate ajuta să socializezi mai mult, dat fiind pericolul de a te izola social din pricina jobului.

Ponturi pentru sănătatea și silueta ta

Amintește-ți ce anume te motivează cel mai mult să faci sala. Fie că vrei să slăbești, să ai pătrățele pe abdomen, mușchi mai mari, fie doar să te simți bine și să te distrezi alături de ceilalți din grupa ta, amintește-ți acest scop.

Acest simplu gând te poate ajuta să te mobilizezi și să identifici din nou scopul pentru care vrei să mergi la sala.

Mergi la sală cu un prieten

Mergi la sală cu cineva apropiat. În special, la antrenamente de grup. Când ai pe cineva drag alături vei fi mai motivat să respecți orele de mișcare și te vei acomoda rapid cu noul program.

Nu te forța din prima

Ai răbdare și determinare. Fă pași mici și fii conștient că nu vei vedea rezultatele din prima săptămână. Organismul tau trebuie să se obișnuiască din nou cu efortul fizic. Începe cu exerciții de dificultate redusă și mărește intensitatea pe parcurs. Oricum, antrenorii vor știi cum să te ajute.

Fă antrenamente distractive

Vii din vacanță când totul era o relaxare și o distracție totală. Nu e bine să privești acum sportul ca pe un calvar. De aceea, este indicat să faci, cel puțin la început, antrenamente mai distractive, nu foarte solicitante.

Nu pune presiune prea mare asupra ta. Musculatura are nevoie de adaptare. La fel și psihicul. Altfel, riști să ajungi să te critici fără motiv și să clachezi. Conform statisticilor, readaptarea musculară are loc în medie, în 20 de zile.

Pe lângă orele de sport, nutriţioniştii recomandă şi mesele la ore regulate, cu mai multe legume în perioada în care dorim să slăbim.

Citește și:
Cum se întoarce împotriva lui Simion victoria Giorgiei Meloni. Liderul AUR, abandonat de cei mai loiali susținători
Cum se întoarce împotriva lui Simion victoria Giorgiei Meloni. Liderul AUR, abandonat de cei mai loiali susținători
După ce liderul AUR George Simion a salutat victoria partidului de extremă dreapta din Italia, acesta a fost luat la rost de românii din diaspora care amintesc că Giorgia Meloni susține...
Ludovic Orban: ”PNL îi lustruiește ghetele lui Ciolacu”. Ce șanse îi dă fostul premier lui Nicolae Ciucă la prezidențiale
Ludovic Orban: ”PNL îi lustruiește ghetele lui Ciolacu”. Ce șanse îi dă fostul premier lui Nicolae Ciucă la prezidențiale
Liderul partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, fost premier și fost lider al PNL, a lansat marți, 27 septembrie, un nou atac împotriva foștilor colegi care au ales coaliția cu PSD și a...