Ziare.com

Au fost descoperite sase lucrari noi ale lui Shakespeare

de Andreea Ghinea
Miercuri, 18 Martie 2009, ora 10:24

   

Au fost descoperite sase lucrari noi ale lui Shakespeare
Un academician pretinde ca a descoperit sase lucrari apartinandu-i lui William Shakespeare, care nu au fost recunoscute pana in momentul de fata.

John Casson afirma ca printre cele sase se numara primul poem al lui Shakespeare intitulat sonetul Phaeton, prima comedie "Mucedorus" si primele tragedii Locrine si Arden of Faversham, informeaza Telegraph.

Profesorul spune ca a studiat si piesele "Thomas of Woodstock" si "A Yorkshire Tragedy" si ca a aflat ca "piesa pierduta", "Cardenio", este o lucrare exceptionala a lui Shakespeare facuta in colaborare cu John Fletcher.

Casson si-a publicat toate descoperirile in cartea "Enter Pursued by a Bear".

Academicianul - cercetator independent si psihoterapeut - afirma ca piesele descoperite de el nu se regasesc in colectia lui Shakespeare.

Potrivit lui John Casson, "Phaeton" a fost pseudonimul lui Shakespeare folosit pentru prima sa semnatura.

Lansarea cartii lui Casson are loc la o saptamana dupa ce un portret al lui William Shakespeare a fost dezvaluit la Londra. Se crede ca acesta este singurul portret al scriitorului si ca a fost facut in 1610, cu sase ani inaintea mortii lui sale.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1252 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor