Ziare.com

Noua stagiune la teatru, in Bucuresti

Vineri, 05 Septembrie 2008, ora 13:13

   

Noua stagiune la teatru, in Bucuresti
Teatrele bucurestene isi redeschid portile in septembrie pentru inceperea noii stagiuni, in care regizori precum Andrei Serban, Laszlo Bocsardi, Dragos Galgotiu si Catalina Buzoianu au pregatit cate o montare dupa Shakespeare, in timp ce tinerii dramaturgi au adaptat pentru scena bloguri.

In aceasta stagiune vor vedea lumina rampei patru montari dupa Shakespeare, dar si opera "Orfeu si Euridice" sau "Epopeea lui Ghilgames".

Ion Caramitru isi face debutul regizoral in aceasta stagiune pe scena Nationalului cu "Toti fiii mei" dupa Arthur Miller, in timp ce Alexandru Dabija pune in scena "Duelul" de Cehov. Prima premiera a stagiunii este spectacolul "Inca-i bine", regizat de actrita Rodica Popescu Bitanescu, programat pe 20 septembrie la Sala 99.

Vor fi prezentate publicului bucuresten si piesele scrise de Peca Stefan, Maria Manolescu si Daniel Popa, dupa cele cinci bloguri romanesti alese castigatoare in concursul organizat de Teatrul Bulandra, in vederea participarii Romaniei la festivalul "Blog The Theatre" de la Graz.

Citeste mai multe despre teatru piese Shakespeare blog
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1366 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor