Heath Ledger - ultimul drum al unei tinere stele

Sambata, 09 Februarie 2008, ora 21:01
2152 citiri
Heath Ledger - ultimul drum al unei tinere stele

Actorul australian Heath Ledger, descoperit mort in apartamentul sau din Manhattan pe 22 ianuarie, a fost condus pe ultimul drum de catre familie si prietenii apropiati. Funeraliile au avut loc, sambata, in cea mai stricta intimitate, in orasul sau natal, Perth, situat in vestul Australiei, dupa o ceremonie la care au participat 500 de persoane, scrie Reuters.

Desi la casa parintilor lui Heath, devenit celebru in 1999, in comedia romantica "10 things i hate about you", ecranizare a piesei "Tamming of the Shrew" de William Shakespeare, s-au inghesuit o multime de fotografi si ziaristi, tatal actorului, Kim Ledger, a cerut presei sa le respecte durerea.

"Este un moment foarte dificil pentru noi. La funeralii nu vor participa decat zece persoane, membri ai familiei ", a declarat Kim Ledger.

Printre primii veniti la slujba se numara fosta iubita a actorului, manechinul australian Gemma Ward, si ea nascuta la Perth, a remarcat un fotograf al AFP.

La ceremonie au asistat aproximativ 500 de persoane, printre care actrita australiana Cate Blanchett si actrita Michelle Williams, fosta logodnica a actorului, care a venit sustinuta de sora lui Ledger, Kate, urmata de restul familiei.

Ceremonia era urmata de inmormantarea, in cea mai mare discretie, a actorului in cimitirul Karrakatta din Perth, unde Heath Ledger se va odihni alaturi de bunicii sai.

Heath Ledger, nominalizat la premiile Oscar pentru rolul din "Brokeback Mountain", in regia lui Ang Lee, a murit pe 22 ianuarie, in locuinta sa din New York, la varsta de 28 de ani. Medicii legisti au stabilit ca moartea actorului a survenit accidental, "din cauza unei intoxicatii acute provocate de efectele combinate" a sase medicamente, antidepresive, analgezice si anxiolitice.

Ledger a mai jucat in filme precum "Fratii Grimm", "Puterea dragostei" si "Casanova". Lungmetrajele "Brokeback Mountain", "Fratii Grimm" si "Casanova" au fost selectionate in 2005 la Festivalul de film de la Venetia, unde actorul a devenit o vedeta. In prezent, Ledger se afla pe marile ecrane in "I'm Not There", fiind unul dintre cei cativa actori care au jucat rolul lui Bob Dylan.

Pe 18 iulie 2008 va fi lansat in Statele Unite ultimul film al actorului, "The Dark Knight", cea mai recenta parte a francizei de succes "Batman".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Australia își avertizează cetățenii să părăsească urgent Israelul: "Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv şi-ar putea întrerupe operaţiunile"
Australia își avertizează cetățenii să părăsească urgent Israelul: "Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv şi-ar putea întrerupe operaţiunile"
Australia şi-a îndemnat cetăţenii, vineri, 19 aprilie, să părăsească Israelul şi teritoriile palestiniene după ce s-au auzit explozii în Iran şi Siria, stârnind temeri legate de...
Poliția australiană, despre atacatorul care a înjunghiat mortal şase persoane la Sydney: "S-a concentrat asupra femeilor"
Poliția australiană, despre atacatorul care a înjunghiat mortal şase persoane la Sydney: "S-a concentrat asupra femeilor"
Bărbatul care a înjunghiat mortal şase persoane la Sydney, într-un centru comercial, a avut ca ţintă femeile, a anunţat poliţia, potrivit BBC. Joel Cauchi, în vârstă de 40 de ani, a...
#Heath Ledger, #Australia, #Shakespeare, #brokeback mountain, #funeralii , #stiri Shakespeare