Primul teatru al lui Shakespeare a fost descoperit la Londra

Joi, 07 August 2008, ora 10:30
1544 citiri
Primul teatru al lui Shakespeare a fost descoperit la Londra

Controversatul teatru unde "The Merchant of Venice" si "Romeo and Juliet" au debutat si unde insusi William Shakespeare a facut primii pasi pe tabla de sah a teatrului a fost descoperit in estul Londrei, au anuntat, miercuri, arheologii de la Muzeul din capitala britanica.

Posibilele fundatii ale cladirii numite simplu "Teatrul" au fost scoase la iveala de catre constructorii care excavau terenul - un garaj liber - pentru o alta structura. Arheologii de la Muzeul din Londra au fost chemati la fata locului pentru a se asigura ca nimic nu a fost distrus. Cand au ajuns la ramasitele celebrului teatru, britanicii au spus "Evrika"!

"Eram acolo, ne scarpinam in cap, ne uitam la transee gandindu-ne 'asta ar putea fi teatrul', a declarat Jo Lyon, arheolog mai vechi al muzeului din Londra, scrie AP.

"Asa ca am inceput sa facem cercetari si apoi am gasit peretii unghiulari...moment in care toti am spus "O,Doamne, asta ar trebui sa fie".

Alte teatre celebre au pereti unghiulari, asadar descoperirea a fost una semnificanta. Arheologii stiau de mai mult timp ca probabilitatea ca teatrul sa fie amplasat in acea zona a Londrei este una mare.

Insa cercetarea le-a fost ingreunata de lipsa unei harti a site-ului si a locatiei exacte. Mai mult, nimeni nu stie exact cum arata teatrul lui Shakespeare din cauza unei descriei destul de eliptice.

"Este locul potrivit, este unghiul potrivit astfel incat sa formeze o forma poligonala", a mai spus Lyon, "Este foarte probabil sa fie teatrul lui Skakespeare".

Descoperirea Teatrului construit in 1576, unde trupa de teatru a lui Shakespeare a interpretat in anii 1590, ar putea intregi grupul de teatre in aer liber unde piesele dramaturgului britanic au fost jucate.

Descoperire macabră în curtea Spitalului din Vaslui. 13 schelete, găsite în timpul unor săpături
Descoperire macabră în curtea Spitalului din Vaslui. 13 schelete, găsite în timpul unor săpături
Stupoare la Vaslui, în curtea spitalului nr. 2. În timpul efectuării unor săpături pentru realizarea unor lucrări de excavare, au fost descoperite mai multe schelete umane. Au fost...
Alarmă în Londra: Doi cai din armata britanică au scăpat liberi pe stradă. O persoană a fost rănită FOTO/VIDEO
Alarmă în Londra: Doi cai din armata britanică au scăpat liberi pe stradă. O persoană a fost rănită FOTO/VIDEO
Autorităţile din capitala britanică au anunțat miercuri, 24 aprilie, că mai mulți cai, între care unul plin de sânge, au fost scăpaţi de sub control în Londra şi cel puţin o persoană...
#William Shakespeare, #Londra, #muzeu, #arheologi, #teatru , #stiri Shakespeare