Amenințată cu opt ani de închisoare, Shakira se dezlănțuie: "Sunt persecutată!"

Vineri, 25 Noiembrie 2022, ora 20:36
5691 citiri
Amenințată cu opt ani de închisoare, Shakira se dezlănțuie: "Sunt persecutată!"
Shakira

Cu siguranță nu a fost cel mai fericit an pentru cântăreața columbiană de 45 de ani.

După separarea dureroasă de Gerard Pique, Shakira se confruntă cu o nouă problemă. Autoritățile spaniole o acuză de fraudă fiscală și pretind 14,5 milioane de euro! În cazul în care va fi găsită vinovată, Shakira riscă opt ani de închisoare, conform publicației engleze Daily Mail.

Concret, spaniolii o acuză pe Shakira că și-a mutat oficial reședința din Bahamas în Spania abia în 2015, deși ea avea o relație cu Pique din 2010.

Conform legislației spaniole, dacă într-un an ai petrecut mai mult de 183 de zile în această țară, atunci trebuie să plătești taxe întocmai precum un cetățean de aici.

Inspectorii fiscali spanioli ar fi petrecut mai bine de un an verificând-o pe Shakira, vizitând chiar și frizerii ei preferați din Barcelona și verificând-o pe rețelele de socializare pentru a încerca să arate că cel puțin perioada 2012-2014 ea a stat mai mult de 183 de zile în Spania.

Aceștia au concluzionat că a petrecut 242 de zile în Spania în 2012, 212 zile în 2013 și 243 de zile în țară în 2014, înainte de a o pune sub acuzare pentru fraudă fiscală.

Shakira nu vrea să plătească banii ceruți de autoritățile spaniole, și acuză, într-o declarație dată publicității vineri, că este "persecutată" și că autoritățile folosesc "metode inacceptabile pentru a-i distruge reputația și a o obliga să accepte o înțelegere".

Ea a menționat "metodele neortodoxe" folosite de Fisc, cum ar fi solicitarea de date private de la spitalele în care cântăreața a solicitat o programare: "În cazul meu mi-au încălcat dreptul la viață privată și prezumția de nevinovăție, drepturile fundamentale ale oricărui cetățean".

Citește și:
Cum și-a oficializat Pique relația cu studenta care i-a luat locul Shakirei în viața lui FOTO
Cum și-a oficializat Pique relația cu studenta care i-a luat locul Shakirei în viața lui FOTO
Gerard Pique, fostul fotbalist al Barcelonei, o înșela pe Shakira de mai mult timp, iar acest lucru a ieșit la iveală anul acesta. În 2021, când Pique și Shakira încă formau un cuplu,...
Partidele cu care s-ar alia Ludovic Orban: ”Este posibilă o coagulare electorală”
Partidele cu care s-ar alia Ludovic Orban: ”Este posibilă o coagulare electorală”
Partidul Forţa Dreptei este deschis colaborării cu "formaţiunile politice de centru-dreapta, democratice, euro-atlantice", este într-un "permanent dialog" cu USR şi PMP şi este posibilă o...