Shakira implineste 35 de ani - vezi ascensiunea artistei (Video)

Joi, 02 Februarie 2012, ora 13:20
8278 citiri
Shakira implineste 35 de ani - vezi ascensiunea artistei (Video)
Foto: zonareality

Shakira Isabel Mebarak Ripoll, artista columbiana care a cucerit milioane de fani in lumea intreaga, impunandu-se pe scena latino-americana de peste un deceniu, implineste joi 35 de ani.

Nascuta la Barranquilla, o localitate portuara columbiana situata pe tarmul Marii Caraibelor, Shakira este atrasa de la varsta frageda de lumea plina de muzica si culoare a spectacolului, demonstrand o inclinatie aparte pentru dans, poezie si melodicitate, relateaza biografieonline.it.

La numai 8 ani, Sakira a compus primul sau cantec, intitulat "Tus gafas oscuras" (Ochelarii tai fumurii), dedicat tatalui sau, piesa care i-a deschis calea spre radio si televiziune, invingand apoi concurs dupa concurs, inregistrand succes dupa succes.

Cu toate acestea, la varsta de 10 ani este eliminata din corul scolii, pe motiv ca vocea sa este prea puternica, dar fetita pasionata de muzica si dans nu s-a lasat coplesita de aceasta dezamagire, dand curs propriei inclinatii artistice si castigandu-si o auditie cu Ciro Vargas de la Sony Music, devenind o celebritate locala.

Primul sau disc, "Magia", a fost lansat la numai 14 ani, atragandu-si aprecieri din partea criticilor si expertilor, care nu reusesc sa o inscrie la Festivalul OTI, din pricina varstei mult prea fragede.

Shakira cunoaste adevaratul succes insa in 1995, cu discul "Pies descalzos", care contine texte autobiografice si pasionale, care s-a demonstrat un real "spargator de gheata" comercial, vanzandu-se in 4 milioane de exemplare si cucerind publicul din numeroase tari.

Shakira devine o stea, introducand elemente noi in stilul muzical al vremii, printr-un amestec personalizat de pop si rock, remixand multe din piese in portugheza, acestea fiind ulterior preluate succesiv de numerosi DJ care au apreciat aceste ritmuri la justa lor valoare.

Publicul american a primit cu bratele descise versiunile in limba engleza, iar Shakira intelege ca urmatoarele sale compozitii au nevoie de aceasta limba pentru a inregistra un succes rasunator la scara internationala.

MTV ii deschide astfel portile, facilitandu-i obtinerea premiului Grammy pentru cel mai bun album de muzica pop latina, cu piesele prezentate intr-un program de o ora, transmis in SUA si in majoritatea tarilor sud-americane, la inceputul anului 2000.

Shakira si-a scris si produs intotdeauna propria muzica, fiind considerata de numerosi critici nu numai o talentata autoare de texte si melodii, ci si o excelenta producatoare, atenta la detalii, neobosita, perfectionista.

De o frumusete de necontestat, artista a avut o relatie care a durat 11 ani cu Antonio de la Rua, fiul fostului presedinte argentinian Fernando de la Rua, urmata de zvonuri privind o aventura cu tenismenul spaniol Rafael Nadal si concretizandu-se in prezent cu o poveste de iubire impartasita de fotbalistul Gerard Pique, care e nascut in aceeasi zi, sarbatorind joi 25 de ani.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Shakira 35 ani, #Shakira zi nastere, #Shakira biografie, #Shakira ariera, #Shakira varsta , #stiri Shakira